Hoe is jouw website prestatie in Google? 5 professionele (en cruciale) tips:

1. Zorg voor goede teksten & de juiste steekwoorden

Spreek de taal van jouw doelgroep. Welke vraag is er op de markt en hoe kun je die vraag zo goed mogelijk aanbieden?  Met de juiste teksten, onderwerpen en steekwoorden laat Google jouw site eerder zien. Wordt jouw site goed gevonden in Google met de zoekwoorden die jij graag zou willen? Zo nee, maak dan een lijst met zoekwoorden waarop jij wilt dat jouw website wordt gevonden en bekijk jouw concurrentie die juist wèl op die specifieke zoekwoorden worden getoond in de Google zoekresultaten. Wat doen zij anders dan jij? Bestudeer hun tekst. Is het tijd om je teksten te optimaliseren? Zijn je teksten goed en lang genoeg, ga dan naar stap 2.

2. Krijg inzicht in website prestaties

Een website presteert nooit in één keer optimaal. Meten is weten: Waar gaat het goed en waar kan het beter? Maak gebruik van Google Search Console om te kijken hoe goed (of slecht) jouw site presteert, waar er fouten aanwezig zijn, dode linkjes, dubbele inhoud etc. Search Console behoort tot de fundering van SEO. Koppel Search Console aan jouw website en laat Google een maandje data verzamelen. Kijk dan nog eens naar de website in Search console en je ziet informatie over jouw website bezoekers, zoekresultaten, populaire pagina’s linkjes etc.

3. Zorg voor een snelle website

Is de website niet snel genoeg dan krijg je strafpunten. Nee echt, geen geintje! Tegenwoordig MOET de website snel zijn om goede resultaten te boeken. Vooral als het gaat om bovenaan komen in Google. Doe de snelheidstest hier. Zorg dat jouw site minimaal boven de 70 scoort zodat Google jouw website eerder laat zien dan langzame websites. Hoe staat jouw site ervoor? Wil je meer weten over het optimaliseren van je website? Laat ons jou dan helpen. Vraag het website versnellen stappenplan aan (Je hoeft alleen je e-mailadres of telefoonnummer achter te laten).

4. Zorg voor een responsive webdesign

Maak de website zodat deze er goed uit ziet op elk scherm formaat. Responsive webdesign noemen ze dat. Google eist dat jouw site mobiel vriendelijk is. Waarom? Omdat ca. 90% van de mensen via mobiel surft op het internet! Is jouw site mobiel vriendelijk of staat er e.e.a. schots en scheef op de mobiele versie?

5. Wie is jouw concurrent? Onderscheid jezelf!

Meer bezoekers, hogere omzet & betere bekendheid. Hoe gaaf zou het zijn dat jouw website op de eerste pagina in Google staat! Ontdek wat er nog meer nodig is om jouw site boven jouw concurrent te laten plaatsen. Wat doen zij beter dan jij? Wij gebruiken professionele software om voor onze klanten een concurrentie / SEO analyse te doen. Kom erachter waar winst te behalen is voor jou website en je bedrijf. Vraag een +People SEO concurrentieanalyse aan.

Hoe staat jouw website er voor? Doe de website APK!

De 5 stappen die we in dit artikel hebben behandeld zijn onderdeel van onze website APK. De website APK doen wij aan de hand van een checklist met meer dan 20 onderdelen en is een procedure die wij zelf hanteren bij het opleveren van onze websites voor onze klanten. Zie het maar als de APK die je voor een auto laat doen bij een garagebedrijf! Allen gaat het hier om het keuren van je website zodat deze geschikt gemaakt kan worden om de Google vindbaarheid te verbeteren. De website APK blijkt keer op keer effectief te zijn en daarom bieden we dit nu aan als losse oplossing. (Het geheim van de chef!).

Wil je jouw site laten keuren? Dit krijg je bij de website APK:

  • De APK zelf: Wij testen jouw website op allerlei eisen (een lijst van 20 elementen) waaraan je website moet voldoen om te kunnen scoren in Google.
  • Evaluatierapport: Je ontvangt van ons een rapport met verbeterpunten die echt nodig zijn om je positie te verbeteren en/of toegang tot Google zoekresultaten te garanderen.
  • Service of Support: Wil je al deze punten opgelost hebben, dan kunnen wij dit voor jou doen, of je gaat er zelf mee aan de slag aan de hand van onze zelfservice pagina waarin alle antwoorden op jouw vragen te vinden zijn. Alle vragen die je nog over hebt worden door ons online marketing team beantwoord via apk@positivepeople.eu.

Wat kost een website APK?

De kosten kunnen variëren en zijn afhankelijk van het aantal pagina’s dat je wilt keuren in je website. Het starttarief is €149,- (tot 10 gekeurde pagina’s.)

Let wel: niet elke pagina hoeft goedgekeurd en geoptimaliseerd te zijn om goed te scoren in Google. Slechts de belangrijkste pagina’s van je website zijn relevant. Wil je toch meer dan 10 pagina’s

Maak een afspraak voor jouw website APK

Vragen over de website APK?
Stuur ons een mailtje via apk@positivepeople.eu en we reageren zo spoedig mogelijk op jouw bericht.

Geschreven door: Nick Huiszoon

Geschreven door: Nick Huiszoon

Actief in webdesign & online marketing sinds 2009. Eigenaar van Positive People sinds 2017