Website laten maken: voorbereiding

Voordat je een website wilt laten maken, maak je altijd eerst een website plan. Met een website plan krijg je inzicht in het doel, de kosten, hoeveel pagina’s en de strategie die je gaat bepalen. Daarnaast kun je bij elke website bouwer terecht met jouw website plan, meer weten? Ontdek het op deze pagina.

Bespaar honderden euro’s met een website bouw plan

Tijd is geld… en met tijdsbesparing kun je honderden euro’s besparen op de kosten van je website. Heb jij op dit moment al een concreet website plan liggen? Als je een website bouw plan wilt laten maken ben je 200 – 300 euro kwijt, maar het voordeel is dat je veel concreter en efficiënter je website kunt laten maken. Het grootste voordeel van een website plan is dat je veel beter het doel van de website kunt waarmaken.

“…je bouwt ook geen huis zonder bouwplan toch?”

Praktische informatie over het website plan

Het website plan wordt samengesteld aan de hand van een vragenlijst. De vragenlijst is gebaseerd op de vragen die wij aan onze klanten stellen als we een website project starten. Deze vragen zijn opgesplitst in verschillende onderdelen van vormgeving tot aan website vindbaarheid. Het invullen van het plan kost jou ca. een half uurtje werk, maar bespaart jou en je website bouwer misschien wel 4-8 uur werk tijdens het website project dat je wilt gaan uitvoeren. Zodra jij de vragen hebt ingevuld en ingestuurd krijg je na een aantal dagen van ons een overzichtelijk website plan toegestuurd.

Waarom niet zonder website plan starten?

Gebruik je geen plan dan is het ‘bouwen’ van een website te vergelijken met welk bouwwerk dan ook. Als je geen indicatie hebt van wat je eindresultaat moet zijn, zijn de kosten oneindig en het resultaat niet voorspelbaar. Stel je voor dat je een huis met een garage eraan hebt laten bouwen. Achteraf wil je de garage toch liever aan de andere kant van het huis hebben… Snap je de logica van tijd / geld en een goed plan? Precies zo werkt het ook met het bouwen van een website. Een plan is iets waar je aan vast houdt, wat je begrenst, zodat je niet oneindig blijft veranderen, aanbouwen en daarmee de tijd en kosten uit het oog verliest. Je bereikt eerder je doel als je je aan het plan houdt!

Krijg inzicht in de kosten, functionaliteiten en een tijdlijn.

Met een website plan krijg je inzicht in het bouwen of laten bouwen van de website. Per stap krijg je een indicatie van de benodigde tijd en kosten voor als je het zelf doet of uit laat besteden. Een goede website bouwer maakt altijd een duidelijk plan van te voren. Wil je de site zelf bouwen of uit laten besteden dan maak je met het website plan altijd een goede keuze. Uiteraard zijn de kosten gemiddelde kosten. De berekening is nooit 100% accurate berekening omdat we uitgaan van gemiddelde tarieven in de markt.

Enkele vragen (deze komen uit het website plan) die handig zijn voor jezelf:

 • Heb je een voorbeeld website of webdesign van wat je mooi vindt?
 • Past die uitstraling bij jouw missie, visie en doelgroep?
 • Hoeveel pagina’s denk je nodig te hebben op jouw website?
 • Kun je die teksten zelf uitschrijven of laat je het uitbesteden?
 • Welke afbeeldingen zou je erop willen? (let op: auteursrechten van afbeeldingen)
 • Wat voor resultaat wil je met jouw website behalen?
  • Dit kan bijv. zijn, meer naamsbekendheid (hoe meet je dat?)
  • Meer online omzet door verkopen
  • E-mailadressen verzamelen door iets weg te geven zoals een win-actie

Wij maken voor al onze klanten altijd eerst een website plan

Waarom zouden we telkens het wiel opnieuw uitvinden als de klant ook zelf het plan kan invullen? ‘ja, iedere klant is uniek’ zou je denken… maar de aanvliegroute voor elk website project is hetzelfde. Klinkt een website plan voor jou als een goede keuze voordat je het diepe in duikt? Vraag je plan dan hier aan.

De kosten van een website plan bedragen 250 euro.

Wij helpen jou
aan leads & klanten