SEO kost veel: een grote hap uit budget van klein ondernemers investering toch snel terugverdiend!

Ondernemer Frank van Pelt van goedkoopschoondak.nl aan het woord: SEO kost veel en dan ook nog een nieuwe website erbij. Een flinke hap uit mijn budget, maar het is een investering met een hoog rendement!”

Op deze pagina leggen we de casus van Frank, van Goedkoop Schoon Dak aan je ovor. Hoe hij zijn investering in een jaar weer terug heeft verdiend, steeds meer aanvragen krijgt en hoe we landelijk bereik wisten te realiseren met zijn website + SEO (zoekmachine optimalisatie & vindbaarheid)

Bekijk de resultaten

Goedkoopschoondak.nl haalde geen omzet uit oude website zonder SEO

Frank van Pelt van Goedkoop Schoondak had al een website, maar daar kwam nauwelijks iemand op af. Het was weliswaar een zelfgemaakt online visitekaartje, maar vindbaar in Google was hij niet. In 2020 kwamen Frank en ik in contact, maar was een volwaardige website met online marketingmiddelen nog wat aan de dure kant.

In 2022 benaderde Frank mij met de wens om een professionele site te laten maken, want hij kwam erachter dat zijn zelfgemaakte site niet het gewenste resultaat leverde. Frank wilde vooral dat de nieuwe website offerte aanvragen door heel Nederland zou gaan realiseren. Het was een flinke hap uit zijn budget zoals hij het zelf aangaf, maar hij is blij verrast met het resultaat.

Via deze link meer info over het schoon laten maken van je dak

Frank ging voor het marketingpakket: ‘boost je zichtbaarheid met SEO’.

“Ik had wat websites van +People voorbij zien komen, voordat ik zelf de moet had verzameld om een toch wel flinke hap uit mijn budget te nemen voor een nieuwe website. Het is dan altijd nog maar de vraag of het daadwerkelijk iets gaat opleveren. Mijn wens was duidelijk: Ik wilde vooral dat er offerte aanvragen zouden binnenkomen. Ik was er wat sceptisch over, omdat het best een hap uit mijn budget was. Toch hamerde Nick erop dat SEO noodzakelijk is voor een website ondanks de kosten. Nu 20 offerteaanvragen verder verdient het zichzelf al snel weer terug, en de offerte aanvragen blijven maar komen!

Binnen twee weken stond de website content al online om de SEO ‘warm te laten draaien’ in Google

Het doel is om de investering zo snel mogelijk weer terug te verdienen, met zo min mogelijk financiële middelen. Daarom staat binnen twee weken een basis website online zodat Google de site kan indexeren, wat nodig is om zichtbaar te worden online. Dit proces duurt soms een paar maanden bij nieuwe websites, voordat je gaat concurreren met andere websites. Ondertussen wordt er gewerkt aan de optimalisatie van teksten, terwijl de statistieken wekelijks worden gemonitord.

SEO kost veel, maar levert veel meer op. Een investering met een solide rendement!

Seo kost veel, maar wat nu als je het al snel weer terugverdiend hebt en vanaf dat punt alleen maar winst draait? Het doel is om binnen 1 jaar de investering terug te verdienen en automatisch nieuwe aanvragen te realiseren via de website.

SEO kost veel, maar waarom dan?

SEO kost veel omdat er veel tijd in gaat zitten om goede teksten te schrijven. Daarnaast heb je de juiste software nodig om alles te kunnen meten, finetunen en onderhouden. Naast veel tijd kost ook de software best veel. Naast goede teksten en goede software is de klantreis op de website belangrijk. Hoe maak je van een website bezoeker een klant? Daarvoor moet je veel testen, finetunen, monitoren en uitproberen.

SEO kosten omlaag brengen – zelf SEO toepassen

Wil je SEO kosten omlaag brengen, laat jezelf dan opleiden zodat je veel zelf kunt! Als je zelf de tools in handen hebt scheelt het je duizenden euro’s. Je hebt wel wat tijd nodig om zelf aan de slag te gaan uiteraard.

PRO SEO cursus volgen?

Informeer naar onze PRO SEO cursus

Maatwerk website + webdesign + SEO

Een voorbeeld van de homepage van de WordPress website. Je ziet direct dat het een maatwerk ontwerp is dat is ingericht op het verkrijgen van offerteaanvragen. Er zijn duidelijke call to action secties en knoppen, zodat mensen tot actie aangeroepen worden en goed begeleid worden in de website.

Het moest zo makkelijk mogelijk worden om een maatwerk offerte te realiseren

Het doel is dan ook zo veel en snel mogelijk mensen hun situatie door laten geven op een vrijblijvende manier. Mensen kunnen drie foto’s insturen van hun dak of te reinigen onderdeel omtrent het huis. We zien een toename in wekelijkse offerteaanvragen. Mensen willen een schoondak in de zomer, dus tijd voor mooie schone dakpannen!

Google bedrijfsprofiel

Het Google bedrijfsprofiel zorgt voor betere zichtbaarheid en autoriteit. Dit straalt vertrouwen uit wat belangrijk is zodat mensen doorklikken naar de site.

Maatwerk website formulieren

Er zijn drie website formulieren aanwezig: zelf berekenen, offerte a.d.v. foto of binnenkort bij u in de buurt (snel een afspraak inplannen). Dit zorgt voor verschillende invalshoeken hoe mensen hun offerte kunnen aanvragen. Voor ieder wat wils dus!

We kozen voor een WordPress website met Responsive webdesign

Responsive webdesign is een must voor goede gebruiksvriendelijkheid en betere online vindbaarheid. Google wil alleen websites laten zien die goed in elkaar zitten en hun best hebben gedaan en goede kwaliteit informatie presenteren.

Voorbeeld van Responsive webdesign - goed voor SEO
Responsive webdesign boost je SEO!

Bewijs dat SEO effectief kan zijn mits je het goed toepast.
Dit is het resultaat van onzichtbaar naar zichtbaar worden met je website

De SEO module zorgde voor goede online teksten die concurreren met bestaande bedrijven in dezelfde branche. Het is niet eenvoudig om online goed in beeld te komen. De juiste teksten moeten op strategische manier worden geplaatst. Niet voor niets is SEO een vakgebied op zich tegenwoordig. Als je websitebezoekers en offerteaanvragen wilt, dan is SEO echt nodig op je website. Zie hieronder de resultaten voor goedkoopschoondak.nl

We maken van jouw website
een geld verdien machine

Afspraak voorkeur

De brochure wordt naar het ingevulde e-mailadres verstuurd

Nieuwsbrief ontvangen