Waarom SEO? Meer offerte aanvragen! (Casus: Evelyn Schoe, InspireandResult.nl)

Waarom SEO zo belangrijk is voor een website? Voor Inspire & Result bouwden we een nieuwe maatwerk website. Dit was een enorme vooruitgang in vormgeving en webdesign, maar de klanten bleven achterwege. SEO bleek de missende schakel!

Evelyn is coach en communicatie trainer en wilde graag meer bereik krijgen met haar website. Ze had al een website die behoorlijk verouderd was en dus toe was aan vernieuwing. Na een goede eerste kennismaking en zakelijk voorstel bouwden we de nieuwe website voor Inspire & Result. De nieuwe website was een enorme vooruitgang in vormgeving, maar de klanten bleven achterwege…

Evelyn koos voor een maatwerk webdesign

Zoals je kunt zien was de website toe aan vervanging en wat is het resultaat een wereld van verschil!

Met deze nieuwe vormgeving neemt Evelyn de online presentatie van haar bedrijf een stuk serieuzer. Ook de website bezoekers geeft het vertrouwen. En dat is terug te zien in het aantal website bezoekers en offerte aanvragen dat steeds meer en meer oploopt!

WordPress en Beaver Builder

De website is gebouwd in WordPress in combinatie met themabouwer Beaver Builder. Inmiddels bouwen wij website met WordPress i.c.m. Elementor omdat we dat systeem gebruiksvriendelijker vinden.

Een nieuwe website was niet voldoende

Echter was alleen een nieuwe website niet voldoende om aan de gewenste resultaten te komen. Kwamen nog niet vanzelf, ook al stond er nog zo’n mooie website. Het allerbelangrijkste van een website is dat het vertrouwen uitstraalt, de juiste informatie bevat en mensen begeleid naar het doel van de website: namelijk het verkopen van coaching & communicatietrainingen. Er was nog werk aan de winkel. Uiteraard was het ook beroerde timing precies in de corona periode een website lanceren en coaching aanbieden! Gelukkig is die markt weer hersteld.

SEO zoekmachine optimalisatie was benodigd!

Organisaties konden de website niet vinden. De website werd niet goed in Google geplaatst. Er was SEO zoekmachine optimalisatie nodig om de website beter vindbaar te maken. Daarnaast heeft de website te kampen met veel landelijke concurrentie, wat een leuke uitdaging betrof. We voeren nu een SEO campagne door maandelijks nieuwe informatieve inhoud toe te voegen aan de website. Ook hebben we de paginastructuur verbeterd waardoor de informatie beter en sneller in beeld komt. Nu begint het gestaag vruchten af te werpen! De offerteaanvragen lopen nog steeds maandelijks op, maar hoe hebben we dat voor elkaar gekregen? SEO kent vele vormen…

Het oude webdesign
Het nieuwe webdesign
Responsive webdesign Vlissingen

Een website moet responsive zijn

Met alle verschillende schermformaten is het een must dat de website er goed uitziet op elk scherm. We bouwden dan ook een responsive webdesign.

1000 website bezoekers per jaar alleen door het woord ‘communicatiestijl’

In het begin waren er maar weinig website bezoekers. Een enkele toevallige passant kwam de website tegen. De meeste website bezoekers kwamen van mond tot mond reclame, het uitdelen van visitekaartjes, of linkedIn berichten. Maar dat was niet het doel van de website. De website zou online nieuwe mensen moeten aantrekken. Er was dus werk aan de winkel.

Blogs schrijven om mensen te informeren (online marketing strategie)

We gaven het advies aan Evelyn om meer inhoud aan de website toe te voegen en adviseerde om maandelijks nieuwe informatieve blogs te laten schrijven. De eerste twee maanden ging dat best goed. Daarna kwam Evelyn erachter dat het haar te veel gedoe opleverde om zoveel te typen en informatie te verzamelen en dit netjes op de website te zetten. Het tweede voorval was dat Corona de hele markt liet instorten.

1.5 jaar later: de comeback en samenwerken als team

Zo’n 1.5 jaar tijdens Corona heeft de website op een laag pitje gestaan. Er werden geen artikelen geschreven. In de tussentijd hadden we een nieuw voorstel klaargelegd voor Evelyn. We wilde dit voor onszelf uittesten en vroegen medewerking van Evelyn. We deden zoekwoorden onderzoek en een aantal zoekwoorden waren interessant om op de website te zetten. We vroegen Evelyn om informatie over het woord ‘Communicatiestijlen‘, waar ze zelf ook een training over geeft. We onderzochten de online concurrentie en schreven voor Evelyn een knaller van een artikel! Na een maand stonden we op de 3de plek in Google! Laat de websitebezoekers maar komen!

Aantal klikken in Google zoek opdrachten. Dit betrof slechts 1 pagina van de website! Deze SEO strategie blijkt een succes te zijn, die we nu ook op andere pagina’s toepassen.

No Cure No Pay uitproberen

Waarom SEO niet gewoon uitbesteden? Er gaat veel tijd zitten in het schrijven van goede blog artikelen. Dit moet ook echt iets zijn waar je goed in bent. We kwamen erachter dat online marketing (met name SEO) niet voor elke ondernemer is weggelegd. Dat is zonde, want waarom heb je anders een website voor je onderneming? Hoe fijn is het als er nieuwe klanten ‘vanzelf’ online binnen komen wandelen? Dat is helaas de utopie van veel ondernemers die een website hebben. Alleen voor niets gaat de zon op. SEO is gewoon hard werken en vaak een (intensieve) lange termijn investering. Hoe dan ook, SEO is wel een goede investering en gaat gegarandeerd relevante website bezoekers opleveren.

De website volledig uit handen geven

Eind 2022 kwamen we met een nieuw voorstel voor Evelyn. Ik zei: sta je ervoor open om de website uit handen te geven Evelyn? Je hoeft dan niet meer om te kijken naar de site, behalve wat redigeer werk te doen, wij doen alles om de website tot een succes te maken, No Cure No Pay! Per e-mail stuurde ik de details door. Evelyn stemde in.

Wat is ons verdienmodel dan?

Voor elke lead die binnenkomt een X bedrag. Voor elke sale die binnenkomt een % van de opbrengst. Uiteraard is het belangrijk dat we er onderling een goed gevoel bij hadden en duidelijke afspraken.

Dus waarom SEO laten uitbesteden?

Door in je kracht te staan en daarop vooral te blijven focussen verlies je geen onnodige energie. Door uit te besteden zonder daar direct voor te hoeven betalen, loop je geen risico.

Zodoende voert Evelyn nu zoals voorheen haar eigen onderneming, maar hoeft ze niet om te kijken naar de website en online marketing waar ze wekelijks enkele uren aan kwijt was. Zo nu en dan vragen wij haar informatie en feedback en die geeft ze ons dan, zodat wij de website weer kunnen optimaliseren en uitbreiden met nieuwe onderwerpen. Van 2 uur per week, naar ca. 10 minuten per week tijd kwijt zijn met de website, zonder technisch gedoe, dat is toch een mooie vooruitgang?

Klinkt deze No Cure No Pay oplossing jou als muziek in de oren?

Laten we eens om de tafel gaan om te kijken hoe we er samen een succes van kunnen maken.

We maken van jouw website
een geld verdien machine

Geschreven door:
Picture of Nick Huiszoon
Als fan en ervaringsdeskundige van het (kleine) ondernemerschap ken ik de uitdagingen en valkuilen en weet ik wat ondernemers willen. Vanuit die ervaring ondersteun ik - met het team van Positive People - jou als ondernemer tijdens de reis naar financiële vrijheid en bedrijfsoptimalisatie. Dit doen we met behulp van marketing & online sales, training en coaching.

Afspraak voorkeur

De brochure wordt naar het ingevulde e-mailadres verstuurd

Nieuwsbrief ontvangen