Webdesign

Webdesign is het ontwerp van een website, maar ook de uitvoering van de strategie waarmee het doel van de website wordt gerealiseerd. Wat is het verschil tussen goedkoop en een duurder maatwerk website ontwerp? Hoe krijg je rendement uit de website? Alles wat je over webdesign moet weten is op deze pagina terug te vinden. Kun je iets niet vinden, stuur ons een bericht dan helpen we je verder.

Een goed doordacht webdesign verhoogt de waarde van je bedrijf

Een goed uitgedacht webdesign is een aanwinst voor elke ondernemer. Renderend webdesign noemen we dat. Hiermee haal je rendement uit je website in de vorm van verkopen, leads, downloads of mensen die inschrijven voor een e-mail nieuwsbrief. Zo verdient een website door maatwerk webdesign zich op korte termijn terug (in gem. 6 maanden i.c.m SEO / SEA)

De voordelen van conversie gericht webdesign

Je kunt tegenwoordig website templates kopen voor een paar tientjes, maar daarmee mis je de flexibiliteit om het volledig naar eigen wens in te delen en op te maken. Daarom werken wij altijd alleen met maatwerk oplossingen. Zo kun je de website precies zo indelen waar jouw doelgroep behoefte aan heeft. Zodra jij maatwerk aan jouw website bezoeker kunt leveren, wordt een website bezoeker veel sneller omgezet naar een betalende klant.

Een website moet rendement opleveren, niet alleen mooi zijn.

Webdesign is de kunst van het ontwerpen van websites, maar ook het getekende ontwerp van een website wordt webdesign genoemd. Een goed webdesign levert zowel de bezoeker als de website eigenaar extra waarde op. Een websitebezoeker moet de opties krijgen om wat van zichzelf achter te laten, zoals een e-mailadres, in ruil voor informatie of gratis download van een brochure. De kunst is om als webdesigner in de breedste zin van het woord, een website te bouwen die rendement oplevert en er niet alleen mooi uitziet.

We werken met responsive webdesign als basis

Responsive webdesign past op alle schermformaten. Het zorgt voor extra gebruiksvriendelijkheid zodat het webdesign effectief is op verschillende schermformaten. Deze verschillende apparaten vereisen allemaal andere visuele vormgeving en website technieken om optimaal gebruiksgemak en conversie te realiseren. Door middel van responsive webdesign kunnen we de website nog beter aan laten sluiten aan de wensen van de website bezoeker.

Responsive design speelt ook in op het gedrag van website bezoekers

Iemand die een website bekijkt op een laptop of desktop scherm neemt vaak meer tijd om te lezen dan een website bezoeker op mobiel. Op basis van dit soort feiten over website bezoekers en hun gedrag (m.b.v. Google statistieken) passen wij de website aan voor de beste prestaties.

Professioneel maatwerk responsive webdesign van één van onze klanten
Een voorbeeld van responsive webdesign van één van onze klanten

Webdesign met als doel: gebruiksvriendelijkheid en interactiviteit verhogen

Naast een mooie vormgeving moet een goed webdesign voldoen aan (onze) kwaliteitschecklist. Hierin worden interactiviteit en gebruiksvriendelijkheid als meetbare punten meegenomen.

Gebruiksvriendelijkheid:

 • Responsive webdesign: geschikt op elk scherm;
 • Prikkels bij bezoekers verminderen, zodat ze minder worden afgeleid;
 • Duidelijke opvallende titels zodat er beter gescreend kan worden;
 • De juiste woorden gebruiken zodat bezoekers niet afhaken;
 • Overzichtelijke pagina indeling met top-down content prioriteit;
 • Broodkuimels gebruiken zodat mensen weten waar ze zich bevinden;
 • Sticky header: een navigatie die vast blijft plakken als je naar beneden scrollt of swiped;
 • Vertrouwen uitstralen met bedrijfsgegevens en recensies
 • en nog tientallen punten.

Interactiviteit verhogen:

Als een websitebezoeker zich op de website bevindt zorgen we met een goed doordacht interactief webdesign dat de bezoeker zo snel mogelijk een connectie krijgt met jouw bedrijf. Daarom wil je wat weggeven zodat interactie wordt uitgelokt. Je geeft een brochure weg, een kortingsbon, een waardevol kennisartikel of noem maar op. Mensen vullen een e-mailadres in zodat ze de weggever kunnen downloaden in de e-mail.

Een interactief webdesign heeft een aantal elementen waaronder:

 • interactie zoals een chat pop-up 
 • Whats’app knop
 • Download knop
 • aanmelden voor de nieuwsbrief pop-up
 • Brochure download knop & pop-up
 • etc.

We bouwen websites met een slim designa

Ben je ondernemer, ga dan voor webdesign dat rendeert en er niet alleen maar mooi uitziet. Te vaak hebben we gehoord dat het laten bouwen van een site duur was en er geen rekening gehouden werd met het verkrijgen van bezoekers. Zonde! Gelukkig houden wij daar wel rekening mee en willen jou erop attenderen dat het juist zo belangrijk is voor een bedrijfswebsite. Heb je net duizenden euro’s uitgegeven, is er online geen kip te bekennen! Precies dat helpen wij voorkomen.

Elke bezoeker is waardevol vinden wij

Elke bezoeker is belangrijk, maar nog belangrijker is dat er een connectie ontstaat tussen jouw bedrijf en de bezoeker. Een persoonlijke aanpak werkt hierbij vaak goed. Vanuit de persoonlijke tone of voice zijn mensen eerder bereid om connectie te maken. Geef je wat gratis weg zoals een white paperfact sheetbrochure of nieuwsbrief, dan heb je een opening om connectie te maken met de bezoeker. Wij maken het ontwerp zodat elke pagina een eigen doel heeft en daar een call to action aan koppelt. Zodoende verhogen we de kans dat elke bezoeker meer oplevert dan slechts een bezoekje op je site! Slim webdesign noemen wij dat.

Ontdek wat slim webdesign voor jouw bedrijf kan betekenen

We maken van jouw website
een geld verdien machine

Afspraak voorkeur

De brochure wordt naar het ingevulde e-mailadres verstuurd

Nieuwsbrief ontvangen