Flyers en brochures

Flyers en brochures zijn essentiële marketinginstrumenten voor bedrijven van elke omvang. Ze zijn een effectieve manier om informatie over de producten, diensten of evenementen van een bedrijf te verspreiden onder een breed publiek.

Flyers en brochures zijn ook nu nog steeds belangrijk

In een tijdperk van digitale marketing blijven flyers en brochures een belangrijke manier om potentiële klanten op een directe en tastbare manier te bereiken. Flyers kunnen bijvoorbeeld in de stad worden opgehangen, op evenementen worden uitgedeeld of rechtstreeks naar potentiële klanten worden gemaild. Brochures geven doorgaans meer gedetailleerde informatie dan flyers en kunnen via meerdere kanalen worden verspreid, zoals direct mail of door verkopers.

Flyers en brochures moeten er goed uitzien

Zowel flyers als brochures moeten aantrekkelijk beeldmateriaal hebben en een beknopt geschreven inhoud die beschrijft wat het bedrijf aanbiedt of promoot. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat alle contactinformatie duidelijk wordt weergegeven, zodat het voor klanten gemakkelijk is om contact op te nemen met het bedrijf. Tegenwoordig zie je vaak een QR code op flyers of brochures voor meer informatie. De QR code kun je dan eenvoudig scannen met de camera van je smartphone, zodat je zelf geen website adres hoeft in te toetsen.

Om het beste effect te krijgen is het essentieel dat dit materiaal er professioneel, verfijnd en modern uitziet en toch leesbaar genoeg is om de boodschap snel te begrijpen. Een sterk design kan ervoor zorgen dat je flyers en brochures er aantrekkelijk uitzien naast ander drukwerk van eventuele concurrenten.

Denk goed na over de inhoud van een flyer of brochure

Bij het creëren van inhoud voor deze materialen is het belangrijk om je boodschap duidelijk over te brengen, maar ook om extra details op te nemen over wat jou uniek maakt en feiten die je beweringen over de diensten of producten die je aanbiedt ondersteunen. Dit helpt vertrouwen op te bouwen bij potentiële klanten door je deskundigheid op dit gebied aan te tonen en hen het vertrouwen te geven dat je hun behoeften goed begrijpt.

Door sterke visuals (beelden) te combineren met overtuigende woorden op flyers en brochures, kunnen bedrijven hun boodschap zowel snel als effectief overbrengen.

Zelf een flyer of brochure maken in Canva?

Ben je van plan jouw bedrijf meer onder de aandacht te brengen? Laten we dan samen een brochure of flyer samenstellen voor het beste resultaat. Uiteraard kun je zelf aan de slag met flyer en brochure ontwerp software zoals Canva.

Kosten van flyers of brochures laten ontwerpen

De precieze kosten van het laten ontwerpen van een flyer of brochure zullen afhangen van verschillende factoren, zoals de grootte en complexiteit van het project. Het is moeilijk om een exacte prijs te geven omdat elke opdracht uniek is en de hoogte van de kosten zal variëren afhankelijk van wat er precies wordt gevraagd. Professionele ontwerpers zullen meestal een uurtarief hanteren, waarbij de tijd die aan het project besteed wordt in rekening wordt gebracht. Dit tarief kan variëren van €30 tot €100 per uur, afhankelijk van het type bedrijf dat je inschakelt voor je project.

Ontwerpkosten van een flyer of brochure

Laat je flyers of brochures door ons ontwerpen dan kun je doorgaans rekenen op 2 tot 4 uur werk, wat neerkomt op €100 tot €200 euro totale ontwerpkosten. (excl. btw en druk / materiaal kosten)

Productiekosten flyer of brochure

De productiekosten voor flyers of brochures kunnen sterk variëren afhankelijk van een aantal factoren. Een belangrijke factor is de hoeveelheid drukwerk die je wilt laten drukken of drukken, maar ook de kwaliteit van het papier en het soort afwerking dat je kiest, speelt mee in de prijsbepaling.

Bijvoorbeeld, als u uw drukwerk op een high-end glanzend papier wilt laten drukken dat duurder is dan standaard papier, zal dit ook invloed hebben op de totale productieprijs. Naast de drukkosten moet u ook rekening houden met de verzend- en distributiekosten als u van plan bent om het drukwerk te verspreiden.

Laagste kosten voor drukwerk van flyers of brochures

De vanaf prijs voor de laagste oplage en basis kwaliteit A5 papier en budget afwerking is er al vanaf ca. 30 euro incl. btw en verzendkosten. Wij rekenen onze inkoopsprijs en verdienen niets aan materiaal of drukwerk om de kosten voor onze klant zo laag mogelijk te houden.

Flyers Brochures

Flyers of brochures door ons laten maken?

Neem contact met ons op

Kosten besparen bij laten maken van flyers of brochures

Als je wat geld wilt besparen en toch flyers of brochures van hoge kwaliteit wilt produceren, overweeg dan om digitale drukdiensten te gebruiken in plaats van traditionele offsetdruk. Digitaal drukken biedt doorgaans snellere doorlooptijden en lagere productiekosten dan offset drukken vanwege de meer gestroomlijnde aanpak. Bovendien kan digitaal drukken hogere resoluties bieden voor scherpere beelden die er geweldig uitzien wanneer ze op grote formaten zoals posters en banners worden afgedrukt. Daarnaast zullen de totale productiekosten verschillen naarmate je meer eenheden bestelt; hoe groter de oplage des te goedkoper per stuk.

Wij maken gebruik van Canva, vistaprint.nl en drukwerkdeal.nl

We werken met online druk en printwerk aanbieders Canva, Vistaprint en Drukwerk Deal voor de flyers en brochures die wij voor onze klanten maken. Zij bieden relatief lage kosten en het samenstellen van de producten gaat erg gemakkelijk. We kunnen daarom snel en vrijwel direct onze bestelling doen met zichtbaar resultaat voordat we de order laten versturen.

Canva biedt daarnaast ook een tevredenheidsgarantie zodat we geen extra kosten maken mocht het uiteindelijke product qua kleur of kwaliteit afwijken van het digitale voorbeeld.

Wil je dat wij een flyer of brochure voor je ontwerpen?

Stuur ons jouw wensen in, dan ligt jouw product over ca. 7 dagen geprint en wel op de deurmat!

We maken van jouw website
een geld verdien machine

Afspraak voorkeur

De brochure wordt naar het ingevulde e-mailadres verstuurd

Nieuwsbrief ontvangen