Online marketing

Online marketing is niet meer weg te denken als je een bedrijf op de kaart wilt zetten in deze tijd. Sinds de komst van het internet zijn de marketingbureau’s dan ook als paddenstoelen uit de grond geschoten. Ontdek op deze pagina wat online marketing inhoud en hoe wij als marketing bureau jouw onderneming mogelijk kunnen ondersteunen

Met (goede) online marketing help je jouw bedrijf – via online media – onder de aandacht te komen van potentiële klanten. Denk daarbij aan het promoten van je bedrijf, product of dienst (via het internet dus). Dit kan dingen omvatten als sociale media, e-mailcampagnes en het ontwerpen van websites, maar ook het leiden van mensen naar de website. Hiervoor kan SEO of SEA ingezet worden. Het offline gedeelte is de traditionele marketing wat hand in hand gaat met online marketing. Je hebt naast een website ook visitekaartjes, flyers, brochures en andere huisstijl elementen nodig om jouw bedrijf te professionaliseren.

Waarom (online) marketing in zetten?

Met marketing start de waardecreatie voor een bedrijf door de creatie en distributie van producten of diensten. Marketing omvat de planning en uitvoering van strategieën om consumenten te bereiken en klantentrouw te creëren.

Het voordeel van goede online marketing

 • Je creëert marktwaarde met je bedrijf
 • Je trekt meer (potentiële) klanten aan
 • Je omzet groeit
 • Je verhoogt de kansen om je bedrijf te groeien
 • Het is voor de lange termijn

Met goede online marketing zorg je ervoor dat jouw bedrijf of product wordt gezien en bereikt door duizenden potentiële klanten in jouw werkgebied of product categorie. Verkoop je een dienst, dan gaat een goede online marketing strategie jou meer werk opleveren.

Verkoop je een product dan gaat goede online marketing jou meer omzet opleveren. Met goede online marketing verhoog je dus de mogelijkheid om jouw bedrijf te laten groeien en verder te professionaliseren. Hiermee bereik je het sneeuwbaleffect van naamsbekendheid, autoriteit en mond tot mond reclame.

Een marketingplan geeft meer houvast

Als we een serieuze samenwerking aangaan maken we altijd van te voren een marketingplan. In het marketingplan bekijken we de mogelijkheden, vraag & aanbod, en benodigde middelen om het doel te bereiken binnen een realistisch haalbare tijd.

Een plan dekt wat risico’s en geeft een rode draad weer waaraan we ons kunnen houden in de uitvoering van een (online) marketing traject, maar je kunt niet alle risico’s uitsluiten. Je bent bijvoorbeeld als bedrijf afhankelijk van de vraag en aanbod op de markt.

Kosten van online marketing

Gemiddeld genomen wordt 10% van de omzet van een onderneming besteedt aan marketing, waarvan een deel daarvan uit online marketing bestaat. Hoe die verdeling is ligt aan verschillende elementen van het bedrijf zoals de bedrijfsgrootte, branche, fase van het bedrijf en naamsbekendheid.

In dit rekenvoorbeeld een ondernemer die bijvoorbeeld 80.000 euro omzet op jaarbasis. Dan pak je tussen de 5 a 10% (tussen de 4000 en 8000 euro om jaarlijks terug te stoppen in de marketing van je bedrijf. Maandelijkse marketingkosten liggen dan gemiddeld genomen op 300 tot 700 euro per maand.

 • Denk daarbij aan onderhouden of bouwen van de bedrijfswebsite:
  • Website onderhoud is gemiddeld ca. 100-200 euro per maand wanneer je actief de website wilt laten groeien en optimaliseren.
  • Bouwen van een nieuwe website bedraagt tussen de 3.000 en 10.000 euro, maar is meestal een eenmalige uitgave.
 • Kosten voor online adverteren liggen zijn gebaseerd op campagne looptijd en bedragen gemiddeld tussen de 100 en 500 euro per week. Dit is niet voor ieder bedrijf nodig.
 • Kosten voor het produceren van website en socialmedia content (inhoud) bedraagt op ca. 250 tot 500 euro per maand als je actief wilt groeien met je bedrijf.

Een strategische stap is om goed in kaart te brengen wat je wilt bereiken het komende jaar en op basis daarvan je marketing budget te verdelen. Laat je hierin adviseren door je marketing adviseur of consultant.

Gratis consult inplannen?

In een consult van ca. 30 tot 45 minuten krijg je heel veel informatie over de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Het is tevens een mooi moment om even kennis te maken met elkaar.

Consult inplannen

We maken van jouw website
een geld verdien machine

Afspraak voorkeur

De brochure wordt naar het ingevulde e-mailadres verstuurd

Nieuwsbrief ontvangen