Online marketing

Online marketing is niet meer weg te denken als je een bedrijf wilt runnen in deze tijd. Sinds de komst van het internet zijn de internet zijn marketingbureau’s dan ook als paddenstoelen uit de grond geschoten. Ontdek op deze pagina wat online marketing in detail inhoudt, wat het bij ons kost en wanneer je jouw online marketing budget weer hebt terugverdiend. 

(Online) marketing is het proces van het promoten van een bedrijf, product of dienst (via het internet). Dit kan dingen omvatten als sociale media, e-mailcampagnes en het ontwerpen van websites, maar ook het leiden van mensen naar de website. Hiervoor kan SEO of SEA ingezet worden. Het offline gedeelte is de traditionele marketing wat hand in hand gaat met online marketing. Je hebt naast een website ook visitekaartjes, flyers, brochures en andere huisstijl elementen nodig om jouw bedrijf te professionaliseren.

Waarom (online) marketing in zetten?

Met marketing start de waardecreatie voor een bedrijf door de creatie en distributie van producten of diensten. Marketing omvat de planning en uitvoering van strategieën om consumenten te bereiken en klantentrouw te creëren.

Het voordeel van goede online marketing

 • Je creëert marktwaarde met je bedrijf
 • Je trekt meer (potentiële) klanten aan
 • Je omzet groeit
 • Je verhoogt de kansen om je bedrijf te groeien
 • Het is voor de lange termijn

Met goede online marketing zorg je ervoor dat jouw bedrijf of product wordt gezien en bereikt door duizenden potentiële klanten in jouw werkgebied of product categorie. Verkoop je een dienst, dan gaat een goede online marketing strategie jou meer werk opleveren.

Verkoop je een product dan gaat goede online marketing jou meer omzet opleveren. Met goede online marketing verhoog je dus de mogelijkheid om jouw bedrijf te laten groeien en verder te professionaliseren. Hiermee bereik je het sneeuwbaleffect van naamsbekendheid, autoriteit en mond tot mond reclame.

Het nadeel van (online) marketing

 • Je bent afhankelijk van vraag en aanbod in de markt
 • Complex proces
 • Geduld nodig om resultaat te zien
 • Hoge kosten, lange termijn investering
 • Geen garantie
 • (hoewel onze klanten gemiddeld binnen 6 maanden hun investering hebben terugverdiend!)

Het nadeel van online marketing is dat het een complex proces is, waar veel tijd en energie in kan gaan zitten. Er moeten veel factoren in overweging worden genomen om ervoor te zorgen dat de strategie succesvol is. Daarnaast is de uitvoering een team effort, we zullen samen moeten werken en taken moeten verdelen om elk stapje in het proces uit te kunnen voeren.

Als een van de twee partijen een stapje in de uitvoering mist, beïnvloed dat de resultaten. Nog één variabele is de turbulentie in vraag en aanbod. Als er ineens nieuwe concurrenten bijkomen kan dat invloed hebben op de prestaties en resultaten van de eerder gekozen strategie.

Een marketingplan geeft meer houvast

Als we een serieuze samenwerking aangaan maken we altijd van te voren een marketingplan. In het marketingplan bekijken we de mogelijkheden, vraag & aanbod, en benodigde middelen om het doel te bereiken binnen een realistisch haalbare tijd.

Een plan dekt wat risico’s en geeft een rode draad weer waaraan we ons kunnen houden in de uitvoering van een (online) marketing traject, maar je kunt niet alle risico’s uitsluiten. Je bent bijvoorbeeld als bedrijf afhankelijk van de vraag en aanbod op de markt.

Gebeurt er maatschappelijks iets bijzonders (denk aan de recente corona situatie), dan kun je daar met een eerder gemaakt marketingplan geen oplossing voor bieden. Dat risico kan online marketing duur maken… Maar is dat niet gewoon risico van het ondernemersvak? 😉

Ga naar de pagina over Marketing kosten: kosten & tarieven

We maken van jouw website
een geld verdien machine

De brochure wordt naar het ingevulde e-mailadres verstuurd
Brochure downloaden