Hoe is jouw website prestatie in Google? De 5 beste (en cruciale) tips:

1. Zorg voor goede teksten & de juiste steekwoorden

Spreek de taal van jouw doelgroep. Welke vraag is er op de markt en hoe kun je die vraag zo goed mogelijk aanbieden?  Met de juiste teksten, onderwerpen en steekwoorden laat Google jouw site eerder zien. Wordt jouw site goed gevonden in Google met de zoekwoorden die jij graag zou willen? Zo nee, maak dan een lijst met zoekwoorden waarop jij wilt dat jouw website wordt gevonden en bekijk jouw concurrentie die juist wèl op die specifieke zoekwoorden worden getoond in de Google zoekresultaten. Wat doen zij anders dan jij? Bestudeer hun tekst. Is het tijd om je teksten te optimaliseren? Zijn je teksten goed en lang genoeg, ga dan naar stap 2.

2. Krijg inzicht in website prestaties

Een website presteert nooit in één keer optimaal. Meten is weten: Waar gaat het goed en waar kan het beter? Maak gebruik van Google Search Console om te kijken hoe goed (of slecht) jouw site presteert, waar er fouten aanwezig zijn, dode linkjes, dubbele inhoud etc. Search Console behoort tot de fundering van SEO. Koppel Search Console aan jouw website en laat Google een maandje data verzamelen. Kijk dan nog eens naar de website in Search console en je ziet informatie over jouw website bezoekers, zoekresultaten, populaire pagina’s linkjes etc.

3. Zorg voor een snelle website

Is de website niet snel genoeg dan krijg je strafpunten. Nee echt, geen geintje! Tegenwoordig MOET de website snel zijn om goede resultaten te boeken. Vooral als het gaat om bovenaan komen in Google. Doe de snelheidstest hier. Zorg dat jouw site minimaal boven de 70 scoort zodat Google jouw website eerder laat zien dan langzame websites. Hoe staat jouw site ervoor? Wil je meer weten over het optimaliseren van je website? Laat ons jou dan helpen. Vraag het website versnellen stappenplan aan (Je hoeft alleen je e-mailadres of telefoonnummer achter te laten).

4. Zorg voor een responsive webdesign

Maak de website zodat deze er goed uit ziet op elk scherm formaat. Responsive webdesign noemen ze dat. Google eist dat jouw site mobiel vriendelijk is. Waarom? Omdat ca. 90% van de mensen via mobiel surft op het internet! Is jouw site mobiel vriendelijk of staat er e.e.a. schots en scheef op de mobiele versie?

5. Wie is jouw concurrent? Onderscheid jezelf!

Meer bezoekers, hogere omzet & betere bekendheid. Hoe gaaf zou het zijn dat jouw website op de eerste pagina in Google staat! Ontdek wat er nog meer nodig is om jouw site boven jouw concurrent te laten plaatsen. Wat doen zij beter dan jij? Wij gebruiken professionele software om voor onze klanten een concurrentie / SEO analyse te doen. Kom erachter waar winst te behalen is voor jou website en je bedrijf. Vraag een +People SEO concurrentieanalyse aan.

Hoe staat jouw website er voor?

Als je deze 5 stappen hebt uitgevoerd en beoordeeld weet je hoe je website ervoor staat. Nu is het aan jou om te bepalen: wil je meer bezoekers en kans op extra klanten, of laat je het liever voor wat het is?

Vrijblijvend advies aanvragen

Geschreven door: Nick Huiszoon

Geschreven door: Nick Huiszoon

Actief in webdesign & online marketing sinds 2009. Eigenaar van Positive People sinds 2017