5 professionele SEO tips (Google) die jouw website hoger plaatsen in zoekmachines

Onderwerpen: SEO tips google

Volg deze 5 SEO tips om je positie in Google te verbeteren.

SEO tips Google) tip 1:
Zorg voor goede teksten & de juiste steekwoorden

Spreek de taal van jouw doelgroep. Welke vraag is er op de markt en hoe kun je die vraag zo goed mogelijk aanbieden? Met goed leesbare teksten, duidelijke onderwerpen en een goede balans van steekwoorden laat Google jouw site eerder zien.

Worden jouw pagina’s goed gevonden in Google zoals je graag zou willen of sta je ergens op de 30ste plek in de zoekresultaten? Heb je geen idee hoe mensen jouw site bereiken en hoe je ervoor staat, dan is stap 2 erg belangrijk.

Welke steekwoorden zijn voor jou en je doelgroep belangrijk? Maak dan een lijst met zoekwoorden waarop je zou willen dat jouw website wordt gevonden en bekijk jouw concurrentie (die juist wèl op die specifieke zoekwoorden worden getoond) in de Google zoekresultaten.

Wat doen zij anders dan jij? Bestudeer hun tekst. Is het tijd om je teksten te optimaliseren? Zijn je teksten goed en lang genoeg, ga dan naar tip 2.

SEO tips Google) tip 2:
Krijg inzicht in website prestaties

Een website presteert nooit in één keer optimaal. Meten is weten: Waar gaat het goed en waar kan het beter? Maak gebruik van Google Search Console om te kijken hoe goed (of slecht) jouw site presteert, waar er fouten aanwezig zijn, dode linkjes, dubbele inhoud etc.

Search Console behoort tot de fundering van SEO. Koppel Search Console aan jouw website en laat Google een maandje data verzamelen. Kijk dan nog eens naar de website in Search console en je ziet informatie over jouw website bezoekers, zoekresultaten, populaire pagina’s linkjes etc.

SEO tips Google) tip 3:
Zorg voor een snelle website

Is de website niet snel genoeg dan krijg je strafpunten. Nee echt, geen geintje! Tegenwoordig MOET de website snel zijn om goede resultaten te boeken. Vooral als het gaat om bovenaan komen in Google. Doe de snelheidstest hier. Zorg dat jouw site minimaal boven de 70 scoort zodat Google jouw website eerder laat zien dan langzame websites. Hoe staat jouw site ervoor?

Wil je meer weten over het optimaliseren van je website?
Vraag gratis het website versnellen stappenplan aan

SEO tips Google) tip 4:
Zorg voor een responsive webdesign

Zorg dat de website er goed uitziet op elk scherm formaat; responsive webdesign noemen ze dat. Google eist dat jouw site mobiel vriendelijk is. Waarom? Omdat ca. 90% een mobiel gebruikt om websites te bekijken.

Is jouw site mobiel vriendelijk en komt de website goed uit de Google test?

SEO tips Google) tip 5:
Versla jouw online concurrent?

Meer website bezoekers, een hogere omzet & meer rendement halen uit je website? Hoe gaaf zou het zijn dat jouw website op de eerste pagina in Google staat? Ontdek wat er nog meer nodig is om jouw site boven jouw concurrent te laten verschijnen op het zoekwoord waarop jullie concurreren.

Wat doen zij beter dan jij? Hoeveel tekst staat er op hun pagina? Welke woorden ontbreken er nog op jouw pagina?

Wij gebruiken professionele software om voor onze klanten een concurrentie / SEO analyse te doen.

Kom erachter waar winst te behalen is voor jou website en je bedrijf.
SEO concurrentieanalyse informatie aanvragen

Benieuwd of jouw website goed kan scoren?
> Ontdek het met de website SEO checklist

De 5 stappen die we in dit artikel hebben behandeld zijn onderdeel van onze website APK, oftewel, onze website SEO checklist. De website APK doen wij aan de hand van een checklist met meer dan 20 onderdelen die op orde moet zijn om goed vindbaar te kunnen worden in Google zoekresultaten:

 • De website SEO checklist zorgt ervoor dat de website meetbaar is.
 • Dat je informatie over website bezoekers op kunt vragen
 • op welke zoekwoorden en zoekopdrachten jouw website gevonden wordt in Google

De website APK: SEO checklist, hanteren wij bij al onze klanten

Het is een procedure die wij zelf hanteren bij het opleveren van onze websites voor onze klanten. Alleen op die manier kunnen we de website meten en zien hoe succesvol of onsuccesvol deze is.

Met de statistieken die uit de SEO checklist komen kunnen we zien:

 • Waar er verbetering nodig is om meer website bezoekers te krijgen
 • Op welke manier de bezoekers op de website komen
 • Hoe lang de mensen op de site blijven
 • Welke pagina’s het beste worden gelezen
 • en meer relevante informatie

De website APK blijkt keer op keer effectief te zijn en daarom bieden we dit nu aan als losse oplossing voor als je (nog) geen klant van ons bent.

Wil je jouw site laten keuren?
Dit krijg je bij de website APK:

 • De APK zelf: Wij testen jouw website op allerlei eisen (een lijst van 20 elementen) waaraan je website moet voldoen om te kunnen scoren in Google.
 • Evaluatierapport: Je ontvangt van ons een rapport/presentatie PDF met verbeterpunten die echt nodig zijn om je positie te verbeteren en/of toegang tot Google zoekresultaten.
 • Service / Support: 60 minuten evaluatie gesprek waarin we de rapportage doornemen en toelichten. Doorgaans is er gemiddeld 4-8 uur tijd benodigd en technische kennis vereist om de analyse resultaten uit te voeren. Wil je de analyse puntjes opgelost hebben zodat ook jouw website beter kan scoren in Google dan hebben we een speciaal aanbod voor jou.

Speciaal aanbod voor jou

Indien je de APK bij ons laat uitvoeren krijg je een eenmalige welkomstkorting van 25% op de APK zelf + de directe werkzaamheden die voortkomen uit de website APK!

Website APK€ 300
Bijkomende werkzaamheden (max. 8 uur)€ 480
Welkomstkorting als nieuwe klant 25%€ -195
Kosten Incl. 25% eenmalige welkomstkorting€ 585,-
Excl. btw

Tijdens het uitvoeren van de bijkomende werkzaamheden krijgt de website een verbeterslag. Een verbeterslag betekent niet dat dit een complete oplossing is en dat de website ineens goed scoort in Google. SEO is een strategie die tijd kost, en waarbij de resultaten afhankelijk zijn van jouw concurrentie. Heb je een hele sterke concurrent dan wordt het vaak meer werk en een langer traject.

Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

We maken van jouw website
een geld verdien machine

Geschreven door:
Picture of Nick Huiszoon
Als fan en ervaringsdeskundige van het (kleine) ondernemerschap ken ik de uitdagingen en valkuilen en weet ik wat ondernemers willen. Vanuit die ervaring ondersteun ik - met het team van Positive People - jou als ondernemer tijdens de reis naar financiële vrijheid en bedrijfsoptimalisatie. Dit doen we met behulp van marketing & online sales, training en coaching.

Afspraak voorkeur

De brochure wordt naar het ingevulde e-mailadres verstuurd

Nieuwsbrief ontvangen