Website bezoekers omzetten naar klanten 11 PRO tips voor conversie

Website bezoekers omzetten naar klanten met 11 PRO tips die wij als marketingbureau met je willen delen. Een website bezoeker die niet terugkomt of geen interactie heeft met jouw bedrijf is eigenlijk…waardeloos. Maar hoe komt dit en hoe kun je het verhelpen?

Met dit artikel helpen wij jou op weg om je website te optimaliseren, zodat jouw site meer klanten gaat opleveren.

Wanneer jouw website waardevol wordt voor een website bezoeker, kunnen zij zich makkelijker met jouw website verbinden, tenminste wanneer je jouw bezoeker de juiste tools in handen geeft om de volgende stap te kunnen zetten. Met dit artikel ‘Website bezoekers omzetten naar klanten‘ ontdek je hoe website bezoekers sneller: iets kopen | iets downloaden | interactie hebben | contact of een informatie aanvraag sturen.

Website bezoekers die iets van zichzelf geven zoals een betaling voor een dienst of product, of het achterlaten van contactgegevens noemen we converterende website bezoekers… en die zijn waardevol!

Om dit te realiseren moet je goede begeleiding geven en een website bezoeker, de juiste inhoud bieden en goede teksten schrijven. Maar hoe creëer je nu een website waarop je website bezoekers geeft wat ze nodig hebben? Je ontdekt het met deze 11 PRO tips!

11 website tips om jouw website meer waard te maken en website bezoekers om te zetten naar betalende klanten

Wanneer je deze 11 PRO tips toepast, kun jij jouw website rendement verhogen en website bezoekers makkelijker omzetten in betalende klanten. Ik heb de informatie in een overzichtelijke lijst geplaatst zodat je snel kunt zien met welke middelen je jouw website kunt transformeren in een geautomatiseerde klant winnende machine

Klinkt het onhaalbaar? Niets is minder waar, ik heb er mijn werk van gemaakt om van waardeloze websites – geld verdien machines – te maken.

Scoor zelf verbluffende resultaten met deze pro tips

Met deze PRO tips, tools en tactieken – die wij als marketing bureau zelf ook inzetten – kan ook jij je website meer waard maken. De lijst is onderbouwd met relevante statistieken en bewezen positieve resultaten, daarom heb ik helemaal onderaan dit artikel drie casussen toegevoegd waarbij ik deze 11 PRO tips zelf ook heb toegepast, met verbluffende resultaten!

1. Zorg voor een gebruiksvriendelijke Website

Een vlotte gebruikerservaring is noodzakelijk. Volgens een onderzoek van Toptal, verlaat 88% van de online shoppers een website na een slechte ervaring. Zorg daarom voor een intuïtieve, gemakkelijk te navigeren site die bezoekers aanspoort om verder te kijken, verder te lezen en tot actie over te gaan.

2. Een website met duidelijke Call-to-Actions

Sterke CTA’s zijn de sleutel tot conversie. Wist je dat gepersonaliseerde CTA’s tot 202% beter presteren dan basisversies? Maak je CTA’s opvallend en zorg dat ze aansluiten bij de behoeften en interesses van je doelgroep. In dit artikel zul je wat van die call to actions tegenkomen, dan begrijp je direct wat ik bedoel.

3. Een heldere waardepropositie en Unique Selling Points

Je USP’s definiëren waarom klanten voor jou zouden moeten kiezen. Een duidelijke waardepropositie kan de conversieratio’s met gemiddeld 5.31% verhogen. Wees specifiek over wat jou uniek maakt

3 voorbeelden van usp’s die wij gebruiken in onze gedragsverandering en coaching trajecten

  1. 95% van de mensen die wij trainen ervaart verandering al na 1 trainingsessie
  2. 90% van de deelnemers heeft geen hulp meer nodig na 4 sessies
  3. 9.3 is de waardering die deelnemers onze training & methode geven

4. Content Marketing: enorm belangrijk bij het proces van website bezoekers omzetten naar klanten

Content is koning. Blogs worden door 77% van internetgebruikers gelezen en bedrijven met blogs genereren 67% meer leads. Gebruik kwalitatieve content om je expertise te tonen en vertrouwen op te bouwen. Blogs zoals deze zul je op jouw website ook moeten hebben om mensen te bereiken. Het liefst heb je zoveel mogelijk waardevolle content. Elk blog artikel is een extra kans op nieuwe website bezoekers. Zorg dat je blog onderwerpen goed spreid zodat je niet met je eigen pagina’s gaat concurreren.

5. Search Engine Optimization (SEO)

SEO is noodzakelijk zodat Google überhaupt je website laat zien aan mensen die in Google een zoekopdracht invoeren.

“93% van alle online ervaringen beginnen met een zoekmachine”

Een geoptimaliseerde website voldoet aan de SEO controle checklist, waarmee jouw website van hogere kwaliteit is dan websites die niet aan de SEO checklist voldoet. Zorg daarom dat je site zo veel mogelijk puntjes afvinkt uit de SEO controle checklist.

Wat is de SEO checklist en hoe helpt het website bezoekers omzetten naar klanten

Een SEO-checklist is een overzicht van belangrijke stappen en factoren die genomen moeten worden om een website te optimaliseren voor zoekmachines zoals Google. Door je website te optimaliseren voor zoekmachines en aan de SEO controle checklist te voldoen, vergroot je je zichtbaarheid en trek je meer bezoekers aan. Een verhoogde zichtbaarheid zorgt vervolgens voor een grotere kans van slagen bij het website bezoekers omzetten naar klanten.

Het doel van deze checklist is om ervoor te zorgen dat je website zo goed mogelijk scoort in de zoekresultaten, wat leidt tot meer verkeer en potentieel hogere conversies. Hier delen we drie essentiële punten waaraan een website moet voldoen op basis van SEO:

  1. Keyword Optimalisatie: Het zorgvuldig kiezen en integreren van relevante trefwoorden in de content van de website, inclusief titels, beschrijvingen, en de hoofdtekst. Dit helpt zoekmachines te begrijpen waar de pagina over gaat en verbetert de kans dat de pagina wordt weergegeven bij relevante zoekopdrachten.
  2. Mobielvriendelijkheid: Met een toenemend aantal gebruikers dat via mobiele apparaten zoekt, is het essentieel dat een website mobielvriendelijk is. Dit betekent dat de site snel laadt, gemakkelijk te navigeren is op kleinere schermen, en geen mobiel-specifieke fouten heeft.
  3. Kwalitatieve Backlinks: Het verkrijgen van backlinks van andere betrouwbare en relevante websites is een hele belangrijke factor voor SEO. Backlinks fungeren als een vorm van ‘stem’ van andere sites, wat aangeeft dat jouw inhoud waardevol en betrouwbaar is. Het is belangrijk om natuurlijke en kwalitatieve backlinks op te bouwen.

SEO backlink tip

Koop je bijvoorbeeld backlinks in die helemaal niet relevant zijn en niet op een ‘natuurlijke’ of ‘eerlijke’ manier verkregen zijn, dan bestaat de kans dat je juist strafpunten oplevert waardoor jouw website juist minder hoog in de resultaten komt in Google en andere zoekmachines.

De volledige SEO checklist die wij hanteren wanneer we SEO van een website controleren, bestaat uit meer dan 20 punten waarop de SEO gecontroleerd wordt. Meer weten over de SEO check? Neem dan gerust contact met ons op.

Een effectieve SEO-strategie vereist een voortdurende inspanning en aanpassing aan de veranderende richtlijnen van zoekmachines. Door deze en andere SEO-best practices te volgen, kan een website zijn zichtbaarheid in zoekmachines aanzienlijk verbeteren.

website bezoekers omzetten naar klanten met waardevolle content

Website bezoekers omzetten naar klanten PDF

Download de gratis PDF van dit artikel

6. Sociale Bewijskracht

Klantbeoordelingen zijn goud waard bij het website bezoekers omzetten naar klanten. 88% van de consumenten vertrouwt online reviews net zoveel als persoonlijke aanbevelingen. Toon getuigenissen en recensies om geloofwaardigheid te verhogen.

7. Persoonlijke Benadering zorgt voor meer kans op het omzetten naar klanten

Personalisatie kan de verkoop met 20% verhogen. Gebruik gepersonaliseerde aanbevelingen en communicatie om een connectie te maken met je publiek. Gebruik de woorden en de manier van spreken die voor jouw doelgroep vertrouwd is, dit zorgt sneller voor rapport (connectie & vertrouwen) en laat vooral zien dat je bereid bent om service te bieden. Je laat zien dat je om je klant geeft en ze de beste begeleiding gunt, net zoals ik nu bij jou doe dus! ;-).

8. Speciale Aanbiedingen en Promoties

Tijdelijke promoties creëren urgentie. Een studie toonde aan dat beperkte-tijd aanbiedingen kunnen leiden tot een 33% toename in verkoop. Gebruik dit in je voordeel.

9. Mobielvriendelijkheid

Mobiel internetgebruik is de norm. 61% van de gebruikers zal waarschijnlijk niet terugkeren naar een mobiel-onvriendelijke site. Optimaliseer je website voor mobiele apparaten om deze grote groep gebruikers te bereiken. Zo kan het zijn dat sommige elementen worden verborgen op mobiele apparaten om de snelheid hoog te houden of leesbaarheid te bevorderen. Houd daar dus rekening mee! Grote brede afbeeldingen zien er niet mooi uit op mobiele apparaten omdat de details daarin verloren gaan. Gebruik dus afbeeldingen die passend en duidelijk zijn op elk schermformaat.

10. Analyseren en Aanpassen

Analyseer je resultaten voor continue verbetering. Websites die gebruikmaken van analytics zien een gemiddelde groei in inkomsten van 15%. Maak gebruik van data om je strategieën te verfijnen.

11. Effectief Gebruik van Pop-ups

Pop-ups, indien correct gebruikt, kunnen conversies significant verhogen. Een goed getimede pop-up kan de conversieratio’s met tot wel 50% verbeteren. Gebruik ze voor inschrijvingen, aanbiedingen en belangrijke mededelingen. Meer weten over pop-ups? Klik dan op deze link voor een voorbeeld van een actieve call to action pop-up!

Start zelf met website bezoekers omzetten naar klanten

Je hebt nu praktische stappen gezien die wij als marketingbureau inzetten om website bezoekers effectief te betrekken en om te zetten in klanten. Door deze lijst in de juiste mate te verweven in jouw website verhoog je het gebruiksgemak en de toegevoegde waarde. Uiteindelijk draagt dit bij aan het bouwen van een meer klantgerichte en efficiënte online presentatie voor je bedrijf.

Website bezoekers omzetten naar klanten tips

GRATIS en vrijblijvende website advies

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel? Wij helpen je gratis op weg zodat je een waardevolle website kunt (laten) maken. Kom je er zelf niet uit? Dan kunnen we je uiteraard ondersteunen met onze diensten.

Gratis website advies gesprek inplannen

Bronnen: De statistieken in dit artikel zijn gebaseerd op diverse online bronnen en deels afkomstig uit AI software.

We maken van jouw website
een geld verdien machine

Geschreven door:
Picture of Nick Huiszoon
Als fan en ervaringsdeskundige van het (kleine) ondernemerschap ken ik de uitdagingen en valkuilen en weet ik wat ondernemers willen. Vanuit die ervaring ondersteun ik - met het team van Positive People - jou als ondernemer tijdens de reis naar financiële vrijheid en bedrijfsoptimalisatie. Dit doen we met behulp van marketing & online sales, training en coaching.

Afspraak voorkeur

De brochure wordt naar het ingevulde e-mailadres verstuurd

Nieuwsbrief ontvangen