Voordelen van zelf je website maken met WordPress en Elementor (template bouwer)

Als je nog weinig budget (over) hebt om een website te laten maken dan is Wordpress met Elementor een prima start. Wij werken hier zelf ook mee als professionele website bouwers, omdat je er in no-time een website mee online kan zetten. Meer over de voordelen van Wordpress + Elementor thema en template bouwer ontdek je in dit artikel

WordPress & Elementor zijn een gouden combinatie

Tegenwoordig zijn er zoveel online tools beschikbaar waarmee vrijwel iedereen een website kan maken, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij (Positive People) hebben gekozen om WordPress en Elementor als combinatie te gebruiken voor het bouwen van professionele websites voor onze klanten. Waarom? Omdat dit de twee meest populaire tools zijn die wereldwijd door een hele grote community aan programmeurs wordt ondersteund en onderhouden. Dit biedt extra veiligheid waar onze klanten (of jij als je er gebruik van gaat maken) minder stress aan ondervinden en op kunnen bouwen.

WordPress en Elementor zijn gratis website bouw tools

WordPress biedt een basis website beheer systeem die je kunt gebruiken voor het bouwen van een website een blog of een webshop. WordPress is een gratis content management systeem (ook wel CMS genoemd).

Eenvoudig Elementor aan WordPress koppelen

Elementor is een module of uitbreiding, (ook wel WordPress plug-in genoemd) die je aan WordPress kunt koppelen. Met Elementor kun je zelf pagina’s ontwerpen die door WordPress ingevuld kunnen worden. Dit noem je ook wel een website template. Zonder Elementor of soortgelijke software is dit niet mogelijk in Worpdress.

Waarom wij zelf als website bouw bedrijf met Elementor werken…

Elementor maakt het eenvoudig om websites mee te bouwen en wordt aangeboden in een gratis versie en een betaalde (Elementor PRO) versie. De gratis versie van Elementor biedt al voldoende mogelijkheden voor de minder ervaren website bouwers die kleine websites of blogs willen bouwen. De PRO versie van Elementor gebruiken wij zelf ook voor onze website klanten omdat het een hele fijne tool is om mee te werken.

WordPress is flexibel en eenvoudig uitbreidbaar

Het grote voordeel van WordPress is de flexibiliteit en aanpasbaarheid. Met duizenden gratis design thema’s en plug-ins kun je heel snel en eenvoudig de website aanpassen aan de specifieke behoeften. Het is alleen wel even zoeken naar de juiste plug-ins, maar wellicht kunnen wij je op weg helpen.

Geen technische kennis vereist voor WordPress met Elementor template bouwer

WordPress is gebruiksvriendelijk is en vereist geen programmeerkennis. Dit betekent dat zelfs beginners zonder technische achtergrond snel aan de slag kunnen gaan en een website kunnen maken die er professioneel uitziet indien je WordPress combineert met Elementor.

Elementor is als Duplo!

Elementor is volgens ons de meest gebruiksvriendelijke Template Bouwer die je kunt wensen. Wij kiezen voor Elementor omdat wij er razendsnel een professionele site in kunnen bouwen. Binnen 7 tot 14 dagen kunnen wij voor jou een site bouwen indien gewenst.

Met Elementor kun je precies zien hoe de pagina’s eruit komen te zien

Elementor is een krachtige visuele website bouwer die speciaal is ontwikkeld voor WordPress. Met Elementor kun je de inhoud van je website bewerken met behulp van een drag-and-drop-interface. Dit betekent dat je elementen zoals tekst, afbeeldingen, knoppen en Youtube video’s gemakkelijk kunt toevoegen, verplaatsen en aanpassen zonder enige technische kennis of HTML code te gebruiken.

Elementor promotie video. Download Elementor gratis

Kosten besparen? Bouw gewoon zelf je site!

Een van de grootste voordelen van het zelf maken van een website met WordPress en Elementor is de kostenbesparing. Het inhuren van een professionele webdesigner kan duur zijn, vooral voor kleine bedrijven en individuen met beperkte middelen. Door zelf je website te maken, kun je deze kosten vermijden en het geld besparen voor andere belangrijke aspecten van je bedrijf. Met WordPress en Elementor heb je alle tools tot je beschikking om een professionele website te creëren zonder dat je een fortuin hoeft uit te geven. Het is eigenlijk gratis… op de webhosting na dan.

Zelf je site bouwen & beheren

Je hebt volledige controle over elk element dat je op de webpagina ziet. Dat zeggende kun je 100% zelf bepalen hoe je website eruit komt te zien en welke functionaliteit je toevoegt. Je kunt elk aspect van je website aanpassen en bijwerken wanneer je maar wilt, zonder afhankelijk te zijn van een website beheerder. Dit geeft je de flexibiliteit om je website voortdurend te verbeteren en aan te passen.

Je kunt direct aan de slag

Een ander voordeel van het zelf bouwen van je website is de snelheid en efficiëntie. Met WordPress en Elementor kun je snel en gemakkelijk pagina’s en inhoud maken. De visuele bewerkingsfunctie van Elementor stelt je in staat om direct wijzigingen aan te brengen en het resultaat in realtime te zien. Dit vinden wij als website bouwers zelf een van de grootste voordelen van Elementor. Het stelt ons in staat om je website snel te lanceren waardoor onze klanten snel hun bedrijf online kunnen presenteren.

Interesse in het bouwen van een website?

Ondanks dat het vrij eenvoudig is om zelf een site te maken met WordPress en Elementor heb je toch in het begin wat hulp nodig. Op Youtube vind je duizenden instructievideo’s en Elementor zelf heeft ook een hele bibliotheek aan instructievideo’s. Dat maakt het een stuk makkelijker om het bouwen van een website zelf te leren.

Wellicht kunnen wij samenwerken met jou

Door zelf je website te bouwen, krijg je inzicht in de werking van websites en ontwikkel je waardevolle vaardigheden op het gebied van webdesign en website ontwikkeling. Dit kan niet alleen handig zijn voor je huidige project, maar ook voor toekomstige ondernemingen. Vind je het leuk om websites te bouwen en wil je daarin professionaliseren? Wellicht kunnen wij jou verder helpen. We werken graag met gemotiveerde mensen die interesse hebben om het beste uit zichzelf te halen. Heb jij interesse om meer te leren over het bouwen van websites in WordPress en Elementor? Heb jij al wat ervaring en wil je wat extra ervaring opdoen?

Gratis afspraak inplannen

Conclussie: WordPress & Elementor inzetten? Wij doen het al!

Kortom, het zelf maken van een website met behulp van WordPress en de Elementor Template Bouwer biedt talloze voordelen. Het is betaalbaar, flexibel, gebruiksvriendelijk en stelt je in staat om volledige controle te hebben over je online aanwezigheid. Het bespaart je tijd, geeft je waardevolle vaardigheden en stelt je in staat om een professionele en aantrekkelijke website te creëren. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van WordPress en Elementor en begin vandaag nog met het bouwen van je eigen website!

We maken van jouw website
een geld verdien machine

Geschreven door:
Picture of Nick Huiszoon
Als fan en ervaringsdeskundige van het (kleine) ondernemerschap ken ik de uitdagingen en valkuilen en weet ik wat ondernemers willen. Vanuit die ervaring ondersteun ik - met het team van Positive People - jou als ondernemer tijdens de reis naar financiële vrijheid en bedrijfsoptimalisatie. Dit doen we met behulp van marketing & online sales, training en coaching.

Afspraak voorkeur

De brochure wordt naar het ingevulde e-mailadres verstuurd

Nieuwsbrief ontvangen