Strategieën voor bedrijfsgroei geïnspireerd op de energie van het voorjaar

Het voorjaar is niet alleen een tijd waarin de natuur weer tot leven komt, maar biedt ook een goede gelegenheid voor ons, ondernemers, om nieuwe bedrijfsideeën, concepten en strategieën voor bedrijfsgroei te ontwikkelen. Als marketingbureau en sparringpartner voor verschillende bedrijven, gebruiken wij deze periode om onze koers te bepalen, plannen te maken, en te beginnen met de uitvoering, met de hoop op een goede oogst in Q3 of Q4. Laat je door dit blog inspireren als ondernemer!

Zaaien in Q1 en oogsten in Q3: strategieën voor bedrijfsgroei

Het eerste kwartaal is voor veel ondernemers ideaal om strategieën voor bedrijfsgroei uit te werken en voor te bereiden op het komende jaar. Dit omvat het vernieuwen van je branding, je salesplan aanpassen en natuurlijk aansluitend ook de website en marketing op aan te laten sluiten. Wat is jouw (bruisende) idee of thema voor dit jaar? Is het een nieuw product? Focus op het verbeteren van je bedrijfsprocessen of wil je jouw bedrijf opschalen? Heb jij een idee, nieuwe dienst of product die je wilt lanceren, dan is het eerste kwartaal een goed startpunt om strategieën voor bedrijfsgroei te onderzoeken. Dit doe je door met je samenwerkingspartner, marketing partij of bedrijfsadviseur te sparren je. Met oog op het voorjaar, waar de energie verandert en de natuur in bloei komt te staan, kunnen bedrijven en ondernemers op hun beurt deze bruisende energie inzetten om de creativiteit te laten stromen, en nieuwe doelen te zetten voor het jaar.

Samen aan de ’teken’ tafel van creativiteit

Voel jij de energie om dit jaar te floreren en met jouw strategieën voor bedrijfsgroei aan de slag te gaan, maak dan een afspraak met een inspirerende sparringpartner, zoals je marketing adviseur, compagnon of andere partij waar je dit mee kunt realiseren, om te kijken hoe je het dit jaar gaat aanpakken.

Als marketing bureau zitten we altijd boordevol bruisende ideeën en creatieve oplossingen voor ondernemersvraagstukken. Daarom sparren we wekelijks – tussen het marketing werk door – met een aantal van onze klanten. In zulke (creatieve) gesprek komen nieuwe dienst of product ideeën naar voren, kijken we hoe problemen creatief op te lossen en welke producten of diensten er nog op de markt te zetten zijn (of te verbeteren).

We merken dat elke ondernemer / onderneming baat heeft bij een frisse blik bij onderwerpen waar zij dagelijks mee te maken hebben en over denken. Een nieuwe (bruisende) energie en frisse blik heeft vaak veel baat bij het oplossen van vraagstukken en het bedenken van strategieën voor bedrijfsgroei, waarmee verandering teweeg kan worden gebracht en knopen worden doorgehakt.

Netwerken in het voorjaar: vergroot je vangnet en kans van slagen

Als ondernemer pak je je voordeel wanneer je het voorjaar inzet als een tijd van het jaar, waarmee je een frisse wind door je business laat gaan. Gebruik deze tijd om je bestaande klanten te benaderen, onderzoek te doen naar wat er bij hen speelt en waar zij vraag naar hebben. Natuurlijk wil je hen een goed aanbod kunnen doen en kunnen bijdragen aan hun zakelijk succes, zolang het raakvlak heeft met jouw expertise. Door simpelweg contact op te nemen en te vragen hoe het gaat, zowel met de persoon als het zakelijke aspect, ontstaat er weer een natuurlijk gesprek. Daaruit volgen vaak nog extra gesprekken en meer werk.

Van bruisend idee tot meetbaar resultaat: welke strategie voor bedrijfsgroei ga jij dit jaar inzetten?

Een nieuw concept, product of idee geeft energie, maar hoe lanceer je het op de juiste wijze, zodat het aanslaat in de markt? En hoe zorg je ervoor dat jouw netwerk van zakelijke relaties hierin meegenomen kan worden, of zelfs dat ze aan jouw ideeën bij kunnen dragen? Goede marketing en productonderzoek zijn daarvoor noodzakelijk. Als jij een goed idee hebt en dit kunt onderbouwen met feiten uit de markt – gebaseerd op een goede verhouding tussen vraag en aanbod – dan is je slagingskans aanzienlijk hoger. Vooral de concurrentie analyse is hierin belangrijk, met name voor je online zichtbaarheid.

Je wilt immers ook dat je via online zoekende mensen gevonden wordt met jouw mooie nieuwe oplossing. Als je jouw strategieën voor bedrijfsgroei onderbouwt met feiten, cijfers en onderzoek, dan krijg je een goed idee van wat jouw kans van slagen is en wordt het makkelijker om te besluiten om hier budget, tijd en energie in te investeren.

Samengevat: doe dit in het voorjaar, om nieuwe strategieën voor bedrijfsgroei te ontdekken

Zoals je hebt gelezen is het voorjaar een uniek moment dat veel mogelijkheden biedt die je kunt benutten voor jouw bedrijf. We hopen jou met dit artikel te hebben geïnspireerd en willen je natuurlijk in beweging zetten. Ga daarom om de tafel met jouw vertrouwenspersoon, sparringpartner of adviseur en kijk wat er binnen de organisatie anders kan en moet. .

We zijn een marketingbureau dat hiermee dagelijks te maken heeft. We helpen onze ondernemers (klanten) van marketingstrategie tot aan verbeteren van bedrijfsprocessen. Wil jij jouw bedrijf (en jezelf) optimaliseren dan is nu het moment om er mee te starten, zodat je er later dit jaar (kwartaal 3 of 4) de vruchten van kunt plukken.

Ook jouw bedrijf heeft baat bij een creatieve sparsessie… zien we je snel?

Kun je nog wel wat richting, inspiratie of hulp gebruiken? In een vrijblijvende sparsessie (van 30 minuutjes) kom je al een heel eind, ontvang concrete tips en inzichten om je bedrijf mee te optimaliseren, maar ook om te zetten naar een concreet doel met een helder plan, de campagne… Wij wensen jou een succesvol jaar toe met jouw onderneming.

contact opnemen

We maken van jouw website
een geld verdien machine

Geschreven door:
Picture of Nick Huiszoon
Als fan en ervaringsdeskundige van het (kleine) ondernemerschap ken ik de uitdagingen en valkuilen en weet ik wat ondernemers willen. Vanuit die ervaring ondersteun ik - met het team van Positive People - jou als ondernemer tijdens de reis naar financiële vrijheid en bedrijfsoptimalisatie. Dit doen we met behulp van marketing & online sales, training en coaching.

Afspraak voorkeur

De brochure wordt naar het ingevulde e-mailadres verstuurd

Nieuwsbrief ontvangen