Hoe transformeer je jouw ‘stille’ website in een website bezoekers magneet?

Mooie site maar weinig website bezoekers? Een veel voorkomend probleem bij websites & webshops. Ondernemers die een website laten maken denken dat de website direct bezoekers krijgt. In 1999 kon dat nog, maar tegenwoordig zijn er miljoenen websites. Het probleem? Je site wordt niet gevonden… Positive People; ondernemen met een lach! Helpt ondernemers om hun website(s) rendabel te maken. De eerste stap is meer website bezoekers.

Heb je ooit een website laten bouwen waar je zowel tijd als geld in hebt geïnvesteerd, maar zonder zichtbaar resultaat? Het is frustrerend wanneer je moeite doet en (nog niet eens) de kosten eruit haalt. Wanneer niemand iets koopt of zelfs maar een contactformulier invult – behalve wat spam en fake accounts. Dit is een probleem dat bij het grootste deel van zakelijke websites voorkomt. In dit artikel geef ik je het belangrijkste advies wat je uit moet (laten) voeren wanneer je wilt dat je bedrijfswebsite geldt gaat genereren.

Website Inhoud (content) is de sleutel tot meer website bezoekers

Veel ondernemers denken dat een nieuwe website automatisch bezoekers aantrekt. In mijn beginjaren als websitebouwer lag voor mij de focus op maatwerk en visueel super aantrekkelijke ontwerpen maken… Echter, ondanks deze prachtige websites, bleven bezoekers weg. Waarom? Omdat de nadruk lag op visuele perfectie in plaats van op goede website teksten en website bezoeker begeleiding.

Google is je beste vriend (luister naar zijn advies)

90% van de mensen zoekt naar oplossingen via Google. Google geeft niet zo veel aan pixel perfectie en mooie – maar langzame – websites. Toen ik jaren geleden als beginnende websitebouwer besefte dat mijn klanten niet geholpen waren met enkel mooie vormgeving, was het tijd voor een andere aanpak.

Vormgeving bleef belangrijk, maar de budgetten van de klant werden anders ingezet. Content & gebruiksgemak op de eerste plaats en vormgeving vult het aan. We begonnen de budgetten te herverdelen om een evenwicht te vinden tussen design, SEO, SEA en effectieve copywriting. Dit resulteerde in websites die niet alleen mooi zijn, maar ook (veel) bezocht worden. Met die nieuwe aanpak werden websites een investering met een positief rendement in plaats van een kostenpost.

Start NU nog met SEO, content creatie en een social media strategie

Tegenwoordig is het steeds eenvoudiger om websites te maken. Het aantal websites is daarom enorm toegenomen. Zoekmachines zoals Google Search, hebben het dan ook veel drukker gekregen. Echter is het voor dergelijke zoekmachines niet eenvoudig om de beste websites als eerste te laten zien in de zoekresultaten, dit komt omdat steeds meer website eigenaren de kracht van SEO zijn gaan benutten. Daardoor zijn er heel veel websites die met elkaar concurreren om topposities in Google. Om concurrentie te verslaan moet je hen overtreffen. Een positie verschil in Google zorgt ervoor dat je letterlijk klanten misloopt!

Of je op plek 1 of plek 30 staat, dat is nogal een verschil. Je loopt letterlijk omzet mis en een heleboel website bezoekers vinden jou niet, wanneer je dieper en dieper in de zoekresultaten verdwijnt.

Wat moet je weten om meer website bezoekers te krijgen?

SEO en SEA als Fundament:

  • Een nieuwe website betekent niet automatisch nieuwe bezoekers. Maar, met de juiste kennis over SEO en SEA, kunnen we websites hoog laten scoren in zoekmachines zoals Google. Dit zorgt ervoor dat je website gevonden wordt door zowel zoekmachines als potentiële klanten.
  • Leer van successen van andere ondernemers
    In plaats van tips en adviezen te geven is het bestuderen van succesvolle casussen effectiever. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek presenteren wij jou hoe we met ons team te werk gaan om websites winstgevend te maken en delen we relevante casussen van onze klanten. Zien is geloven!

De Rol van Content en Analyse

  • Kwalitatieve Content is Koning: Het schrijven van boeiende, waardevolle en SEO-geoptimaliseerde content is tegenwoordig noodzakelijk voor het aantrekken van bezoekers. Vergeet niet dat content de kern vormt van je SEO-inspanningen. Schrijf dus niet alleen om hoog in Google te komen, maar ook om mensen goed te begeleiden wanneer ze jouw tekst lezen.
  • Gebruik van Analytische Tools: Het gebruik van tools zoals Google Analytics is nodig om het bezoekersgedrag op je website te begrijpen en je strategie naar wens en noodzaak aan te passen. Zodra jij je website bezoeker goed weet te dienen en begeleiden maak je van website bezoekers, klanten.

Laat je tekst screenen door een SEO copywriter

Je kunt het wiel opnieuw uitvinden en alles over SEO willen leren wat nodig is om goed met je site te scoren, maar dat vergt minstens honderd uur aan theoretische en praktische kennisoverdracht. Ons advies is, lever een lijst met onderwerpen aan en laat een ervaren SEO copywriter jouw teksten optimaliseren.

Je loopt geld mis terwijl je dit leest.

SEO & copywriting (teksten schrijven) kost tijd. Het kost minimaal 3 maanden om wat bezoekers erbij te krijgen na het plaatsen van een webpagina. Nog eens 3 maanden om in de top 30 te komen als je goede content hebt. Maar als je echt hele goede content hebt en de juiste contentstrategie toepast, dan kan het veel sneller gaan.

Het bouwen van een succesvolle website vereist meer dan alleen een aantrekkelijk design. Het vereist een evenwichtige focus op SEO, content, en gebruikerservaring. Wil je met behulp van je website je agenda vullen, meer verkopen realiseren of merkbekendheid opbouwen?

We helpen je graag goed & snel naar meer waardevolle website bezoekers.

In een kort gesprek weet je wat er mogelijk is met jouw website en ontdek je of wij van jouw site een bezoekers magneet kunnen maken.

Gratis website analyse gesprek

We maken van jouw website
een geld verdien machine

Geschreven door:
Picture of Nick Huiszoon
Als fan en ervaringsdeskundige van het (kleine) ondernemerschap ken ik de uitdagingen en valkuilen en weet ik wat ondernemers willen. Vanuit die ervaring ondersteun ik - met het team van Positive People - jou als ondernemer tijdens de reis naar financiële vrijheid en bedrijfsoptimalisatie. Dit doen we met behulp van marketing & online sales, training en coaching.

Afspraak voorkeur

De brochure wordt naar het ingevulde e-mailadres verstuurd

Nieuwsbrief ontvangen