Betaalbaar webdesign voor €8,50 hoe is dat mogelijk?!

Betaalbaar webdesign vanaf 8,50 per maand

Betaalbaar webdesign, is dat eigenlijk wel mogelijk? Er zijn diverse website of webdesign bedrijven waarbij de prijs voor een website varieert van een paar honderd tot soms vier duizend euro. Schrik jij al van 1000 euro voor het laten maken van een website? Dan is dit artikel voor jou geschreven. Met dit artikel help ik je graag bij het maken van een juiste keuze voor het maken of laten maken van een website.

Website zelf maken of laten maken?

Werk je samen met een website bouwer, laat je het volledig uitbesteden of ga je ervoor om zelf een website te bouwen? Ontdek wat de voor- en nadelen zijn, de verwachtte kosten en waar je op moet letten om teleurstelling te voorkomen.

Een (goede) ZZP website bouwer vraagt al gauw 35 – 65 euro per uur.

Laat je een website bouwen dan krijg je deze makkelijke rekensom waar we van het gemiddelde uitgaan. 50 euro per uur maal 30 uur werk: 1500 euro voor het laten maken van een website. Hoeveel tijd je daarin zelf nog moet besteden zul je denken? Nou denk bijvoorbeeld aan de website teksten die je zelf nog moet verzinnen. Wil je dit ook laten uitbesteden? Dan kun je ervan uitgaan dat je per pagina op de website minimaal 1 uur schrijfwerk moet rekenen a 50 euro per uur. Rustig maar… het kan veel goedkoper!

Zelf een website bouwen: Een WIX website heb je al voor een 8,50 per maand!

Heb je wel eens gehoord van WIX? Vast wel… WIX is een online website systeem waarin je zelf je website kunt maken met keuze uit verschillende website voorbeelden.

Een paar voorbeeld templates van de WIX website

Voor nog geen 9 euro per maand kun jij een ‘professioneel ogende’ website zelf leren maken inclusief domeinnaam. Dat is een ongekend laag bedrag waar geen enkel professioneel website bureau tegen kan concurreren. Klinkt 8,50 euro voor een website realistisch voor jou? Dan is WIX misschien wel wat voor jou. Bekijk wel even deze recensies om verrassingen te voorkomen.

Je kiest simpelweg een ontwerp uit voor je website en vult binnen dat ontwerp jouw teksten en afbeeldingen in. Klinkt simpel toch?

Positive People heeft geen aandelen bij WIX als je dat denkt… Maar al te vaak zien we fronsende gezichten bij het zien van een offerte voor een maatwerk website. Waarom zijn websites zo duur?

Tweederde van de mensen haakt af bij het zien van de offerte voor het laten bouwen van een site

2/3 van de mensen haakt af als ze de offerte voorbij zien komen en 1500 euro zien staan op de offerte (voor het laten maken van een website). En het vervelende is dat er dan vaak al een kennismakingsgesprek is geweest en de wensen al zijn geïnventariseerd. Al die communicatietijd gaat dan verloren als mensen afzien van het prijskaartje.

Websites hoeven niet duur te zijn, zorg dat je tijd bespaart

Websites zijn niet per se duur, er gaat vaak gewoon heel veel tijd in zitten. Heb je iets eenvoudigs in gedachten qua webdesign, dan kun je dit natuurlijk ook gewoon zelf realiseren. WIX biedt dan een mooie uitkomst. Neem hier een kijkje op de WIX website en zie hoe goedkoop het kan! Wat is het addertje onder het gras? De meningen verschillen…

Zoals WIX zijn er nog talloze website prijsvechters: Denk aan Strato, JIMDO en diverse hosting bedrijven die naast domeinen en e-mail ook een zelfbouw website pakket aanbieden. Let wel: Kijk altijd eerst even naar de recensies voordat je ‘vastzit’ aan een hosting of website abonnement.

Recensies JIMDO, Strato, WIX, op trustpilot

Recensies WIX op Trustpilot

Recensies Strato volgens Trustpilot

Recensies JIMDO op Trustpilot

Voorkom teleurstelling, wees duidelijk in wat je écht wilt

Om wederzijdse teleurstelling te voorkomen is het handig om vanaf het begin al duidelijk te zijn in jouw wensen. Denk hierbij aan wat het mag kosten en wat je hiervoor terugverwacht van een website. Wat moet de website volgens jou kunnen / waar moet de site aan voldoen?

Zelf een website maken vergt de nodige technische kennis

Helaas komen mensen er vaak achteraf achter dat het niet zo makkelijk is om zelf een website te maken of te ontwerpen hoewel dat wel zo wordt verkocht door dergelijke partijen. Ze hebben ergens wel gelijk, mits je je aan hun vormgeving, template en beperkingen houdt. Maar als je net even iets specifieks wilt veranderen qua kleuren of grootte van elementen, een formuliertje toevoegen of iets wilt automatiseren, dan kan dat vaak niet.

Heb jij er 40 uur van je tijd voor over je website zelf te maken?

Het vergt best wat doorzettingsvermogen en vaardigheden om wat jij in je hoofd hebt op het scherm te krijgen. En dan ook nog eens op elk schermformaat. Zo lijkt het webdesign er op een groot scherm mooi uit te zien en staat alles schots en scheef op mobiel.

Professionele webdesigners zijn vaak tot ca. 30-40 uur bezig met een eenvoudige website, en zij kennen de klappen van de zweep al! Je kunt je voorstellen dat als je zelf aan de slag wilt dit wellicht wat meer tijd in beslag gaat nemen. Ik wil je met dit artikel niet ontmoedigen, juist zo transparant mogelijk adviseren.

In het begin gemotiveerd, later zonde van je tijd

Uren lang tuur je naar je scherm en de tijd vliegt voorbij… Je snapt nog niet alles van het systeem en je moet erg veel leren in het begin. Dan kijk je 2 uur later naar je pagina, en wat heb je dan bereikt? Het resultaat is dan nog niet wat je zou willen. Je besluit voor vandaag te stoppen. Volgende keer weer verder. In je drukke leven is tijd kostbaar (toch?). Dan moet het wel echt de moeite waard zijn om al die tijd erin te stoppen.

Dit klinkt wel erg dramatisch he? Oké, misschien dik ik het een beetje aan, maar ik vertel je wel een echt de samenvatting van wat een aantal van mijn klanten mij vertelden, voordat ze bij Positive People terecht kwamen. Ze waren blij toe dat iemand het van hen overnam!

Voorkom goedkoop, duurkoop & onverwachte kosten

Wat ik vaak achteraf hoor is dat mensen toch weer terugkomen met de vraag of ik de zelfgemaakte website kan opknappen. Tja… daar word je ook niet blij van natuurlijk. Heb je zelf tientallen uren in je zelfgemaakte website gestopt, moet je alsnog geld uitgeven om de website opnieuw te laten maken in een ander beheersysteem. De meeste websitebouwers (en ik ook) werken met WordPress.

Maar wees gerust, niets is voor niets. Lees waarom…

Wat een gedoe een website… kan het niet eenvoudiger?

Wat je tot nu toe hebt gelezen is maar het topje van de ijsberg. Klinkt dit als veel gedoe? Het hoeft niet zo moeilijk te zijn allemaal. Het kan juist goedkoop en eenvoudig zijn als je duidelijk bent in je wensen. Het grote voordeel van eerder genoemde scenario als je zelf aan de slag bent gegaan, is dat je jouw teksten en gewenste afbeeldingen al hebt. Dat scheelt een hoop tijd. En hoe cliché het ook klinkt… tijd is geld.

Bespaar honderden euro’s op het laten maken van een website met een website plan.

Dus tijd is geld… en met tijdsbesparing kun je honderden euro’s besparen op de kosten van je website. Heb jij op dit moment al een concreet website plan liggen? Als je een website plan wilt laten maken ben je al gauw 200 – 300 euro kwijt, maar het voordeel is dat je veel concreter en efficiënter je website kunt laten maken. Achteraf bespaar je dan alsnog honderden euro’s.

…Alsof je een huis bouwt zonder tekening

Gebruik je geen plan dan is het ‘bouwen’ van een website te vergelijken met welk bouwwerk dan ook. Als je geen indicatie hebt van wat je eindresultaat moet zijn, zijn de kosten oneindig. Stel je voor dat je een huis met een garage eraan hebt laten bouwen. Achteraf wil je de garage toch liever aan de andere kant van het huis hebben… Snap je de logica van tijd / geld en een goed plan?

Als je de juiste informatie aanlevert is het vaak zo gepiept

Des te meer voorbereiding je zelf doet, des te goedkoper wordt het voor je om de website te laten maken. De kunst is om jezelf de juiste vragen te stellen.

Enkele vragen ( deze komen uit het website plan) die handig zijn voor jezelf:

 • Heb je een voorbeeld website of webdesign van wat je mooi vindt?
 • Past die website uitstraling bij jouw missie, visie en doelgroep?
 • Hoeveel pagina’s heb je in gedachten voor jouw website?
 • Heb je al teksten geschreven voor op de site?
 • Welke afbeeldingen zou je erop willen?
 • Wat voor resultaat wil je met jouw website behalen?
  • Dit kan bijv. zijn, meer naamsbekendheid (hoe meet je dat?)
  • Meer online omzet door verkopen
  • E-mailadressen verzamelen door iets weg te geven zoals een win-actie
  • etc.

Zorg ervoor dat je de juiste informatie verzamelt om deze vragen te beantwoorden om ‘snel’ door te kunnen gaan. Met een overzichtelijk, uitgeschreven website plan kun je enorm veel tijd, geld en frustratie besparen.

Website Plan nodig? Betaal geen 250,- maar 49,-

Doorgaans maken we voor elke klant een nieuw website plan. Maar tijdens het schrijven van dit artikel bedacht ik me, kan dit niet efficiënter en voordeliger? Waarom zouden we telkens het wiel opnieuw uitvinden… ‘ja, iedere klant is uniek’ zou je denken… Maar, wat zou je ervan vinden als ik een bestaand plan aan jou laat zien zodat je die naar eigen wens in kunt vullen? Klinkt dit goed voor jou, vraag je plan dan hier aan: Website plan aanvragen voor 49 euro in plaats van 250 euro.

Kosten besparen TIP: Beperk je wensen en focus op 1 of 2 doelen

Het is natuurlijk wel zo, dat als je een heleboel wensen en verwachtingen hebt, automatisch het prijskaartje stijgt. Maar vaak weten mensen niet zo goed wat ze willen, dus een goede voorbereiding is wat dan belangrijk is anders kan een prijskaartje van een paar duizend euro enorm afschrikken. Een hele waardevolle tip is dan ook om je wensenlijstje klein te maken en precies te realiseren wat je écht nodig hebt.

Ga eerst na wat je precies wilt met jouw website

Is het puur een visitekaartje met een e-mailadres dat online staat of wil je een uitgebreide website met 50 pagina’s? Wil je de website zelf beheren of liever uitbesteden. Misschien wil je geld verdienden door middel van je website met een webshop of ga je de website alleen voor informatieve doeleinden gebruiken met slechts wat contactgegevens? Noteer het voor jezelf. En alles wat je hebt genoteerd kun je 1-op-1 doorsturen naar jouw website bouwer.

Wil je een eenvoudig en betaalbaar webdesign laten maken voor €199?

Oke, ik geef toe dat ik geen website voor je kan leveren voor €8,50 per maand… Maar daarvoor heb ik je al doorverwezen naar WIX! Waar je voor €8,50 per maand een website + domeinnaam hebt. Maar vergeet niet dat je zelf tientallen uren nodig hebt om de website te realiseren + dat er heel vaak onverwachte kosten bij komen of dat je moeite hebt met het beëindigen van een contract. Grote bedrijven werken met grote lappen tekst aan ‘algemene voorwaarden’. In de praktijk kom je er dan achter dat goedkoop duurkoop is. Lees de recensies anders nog eens!

Maar wat kun je dan verwachten als je een eenvoudige betaalbare website laat maken bij Positive People?

Voor €199,- Kun je kiezen uit een webdesign template met 5 pagina’s, of houd je het wat simpeler en kies je een ‘single page’ webdesign. Je kunt elk moment opzeggen na de afgesproken opzegtermijn. Alle kosten zijn inzichtelijk en er wordt niet gedreigd met incasso bureau’s…

Wat is een template zul je wellicht denken? Ik leg het je uit.

Wat is een webdesign template?

Een template website betekent een ‘blauwdruk’ website. Eigenlijk een voorbeeld website die al eerder is gemaakt. Je kiest de template naar wens en levert jouw teksten en afbeeldingen aan. De website bouwer (ik in dit geval) plaatst dan in dat ontwerp jouw aangeleverde teksten en afbeeldingen.

Wat is een Single Page webdesign?

Een alternatief is voor een eenvoudige website met een paar pagina’s is een ‘single page’ website die bestaat uit 1 lange pagina. Je kunt dan in het menu boven in op linkjes klikken en dan scrolt het beeld steeds naar het gerelateerde stukje tekst. De menu knoppen blijven altijd boven in beeld geplakt zodat je makkelijk door de pagina kunt navigeren. Het voordeel hiervan is dat je dit kan vergelijken met een soort uitgebreid visitekaartje, een digitale flyer of brochure.

€199,- en de website binnen 48 uur online… zo snel?!

Als je alle teksten zelf hebt geschreven, de gewenste afbeeldingen aan mij hebt aangeleverd en een keuze hebt gemaakt uit het template overzicht, dan zet je mij aan het werk. Vaak staat de website binnen 48 uur de volledig online. Super snel en super goedkoop!

Maandelijkse kosten bepaal je zelf

Kies je voor een uitgebreid support abonnement dan betaal je al gauw 50 tot 80 euro per maand. Wil je liever zo basic mogelijk dan zit je rond de 30 euro per maand.
Daarin zit een eigen e-mailadres en een domeinnaam (‘info@hierkomtjouwwebsitenaam.nl’)

Daar zit ook een klein beetje support inbegrepen mocht er wat stuk gaan aan de website door systeem updates etc. Extra wensen en wijzigingen zijn uiteraard op basis van uurtarief ( 50 euro )

Vind je 30 euro per maand te duur? Dan kan ik hosting voor je regelen of je laat dit doen door iemand. Het instellen en regelen van goedkope webhosting kost wat extra werk ( 50 euro )

Echter zit er dan geen onderhoud meer bij inbegrepen anders wordt het al gauw vrijwilligerswerk!

Je eigen e-mailadres inbegrepen

Je kunt zelf een e-mailadres uitkiezen en krijgt van mij instructies toegestuurd. Kom je daar niet uit met het instellen van de e-mail dan help ik je graag per telefoon, e-mail of ZOOM.

Minimale kosten voor het laten maken van een website

Ga je voor de keuze van een goedkope betaalbare website dan weet je nu welke kosten je kunt verwachten, althans bij Positive People.

Website kosten opgeteld:

 • Een single page of webdesign template bedraagt €199,-
 • Maandelijkse hosting bedraagt €30,- of eenmalig 50 euro als je zelf een hostingpartij & domeinnaam regelt.

Het totaalplaatje bedraagt dan 199 euro voor de website + 50 euro voor het inrichten van de webhosting. Voor een volledig werkende online website betaal je dus in totaal minimaal 249 euro.

Let wel: Uiteraard zit daar geen onderhoudscontract & support bij. Alle vragen / verzoeken die je zou insturen worden dan op uren basis gefactureerd. De kosten voor jouw eigen hosting zijn daar niet bij opgeteld. Die maandelijkse hostingkosten verschillen per bedrijf. Dus als je zelf hosting gaat regelen of laat regelen zul je die maandelijkse kosten nog moeten berekenen.

Zelf ken ik geen (lokale) professionele webdesign bedrijven die dit goedkoper aanbieden. Mocht je iemand weten die het goedkoper & beter kan dan hoor ik het graag! Altijd fijn om te weten van wie je nog eens wat kunt leren.

Wil je een budget (betaalbare) website laten maken zoals in dit artikel omschreven? Stuur dan even een berichtje naar nick@positivepeople.eu dan krijg je van mij de website vragenlijst toegestuurd en kunnen we binnen hele korte termijn jouw website online zetten. Simpel toch?

P.S. Alle genoemde prijzen zijn excl. BTW

Geschreven door: Nick Huiszoon

Geschreven door: Nick Huiszoon

Actief in webdesign & online marketing sinds 2009. Eigenaar van Positive People sinds 2017